Vad säger partierna i Lerum om… kommunalvalet

För att hjälpa oss i valet till kommunfullmäktige i Lerums kommun så har vi ställt några frågor till partierna, om utmaningarna inför framtiden, om var skiljelinjerna går, om skulder och skatter, om boende och företagande och om vad man skall tänka på inför sitt val. Här kommer vi till den sista av våra fem frågor.

Vad är viktigt att tänka på när man gör sitt val av parti att rösta på i kommunalvalet?

Moderaterna: Viktigaste är att just rösta, människor dör för den rätten runt om hela världen. Moderaterna har tillsammans med alliansen styrt kommunen i över 40 år och gjort den till den fantastiska plats det nu är att bo på. Vi kommer alltid att sätta invånarna i centrum. Det skall inte vara politikerna som bestämmer över dig. I ett moderat Sverige får man välja vad som är bra för sig själv och sin familj samtidigt som vi hjälper de som verkligen behöver stöd.

Socialdemokraterna: De borgerliga partierna lovar vitt och brett i denna valrörelse men mycket är saker som de lovade förra valet och valet innan dess (t.ex. mindre grupper i förskolan). Efter 45 år med borgerligt styre är det nu dags att vi Socialdemokrater får visa hur vi kan göra en bra kommun bättre.
Det spelar heller ingen roll om det är en moderat budget eller en budget från folkpartiet, centern och kristdemokraterna. Besparingarna på skolan forsätter och byggandet av fler bostäder blir bara tomma ord.

Kristdemokraterna: Lägg din röst på det parti du tror bäst kan driva de frågor du själv tycker är viktigast!

Vänsterpartiet: Vill man inte ha vinster i välfärden utan vill att alt ska komma brukarna tillhanda finns det vara ett parti att rösta på.

Centerpartiet: Det handlar mer om realpolitik i kommunvalet, mindre av ideologi. Här är det viktigt att välja politiker som konkret kan hantera och lösa sakfrågor som berör kommuninvånarna. Det gäller att välja politiker som vill, som kan, som vill driva frågor som har en positiv påverkan för vårt gemensamma samhällsbygge.

Folkpartiet: Att det antagligen inte finns något parti som man kan ställa sig bakom till 100% men att man väljer det parti som står närmast ens grundvärderingar. Man behöver ju heller inte rösta på samma parti i alla valen.

Folkpartiet: Kommunens bästa och trovärdigheten hos partierna. Maktbyte behövs. Alliansen behöver ta igen sig. Löfte varje val om mindre grupper i förskolan men det blir bara större grupper. Inte trovärdigt. Kulturhus!

Sverigedemokraterna: Småskalighet trygghet och tradition

Foto: Johan Holst

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here