Invigning av Solföljare på Husexpo GråboPå torsdagseftermiddagen invigdes Lerums kommuns första solföljare. Det är Husexpo och Gimgården i Gråbo som tagit initiativ och investerat i denna 72 kvadratmeter stora sol-el 10kW anläggning – eftersom den följer solen och ställer sig i optimal vinkel så maximeras elproduktionen och det är beräknat att den skall ge ca 14000 kWh per år.

Den el som inte Husexpo och Gimgården själva förbrukar säljs till Lerums Elhandel som säljer lokalproducerad förnybar el till hushåll i Lerums kommun.

Invigning av Solföljare på Husexpo GråboHans Hellberg inledde med att berätta om projektet. Därefter talade Lill Jansson (fp) och Eva Andersson (c) båda från Gråbo och ledamöter i kommunstyrelsen. Invigningen skedde genom att politiker och företagare vattnade solfångaren som startade, ställde in sig mot solen och började producera el.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here