Kollo för stora och små

Det såg mörkt ut. Stora, gråa regnmoln i tidningens väderprognos. Dessutom flera som hade fått förhinder, blivit sjuka och avanmält sig i sista stund. Men så blev det ändå en fantastisk helg på Sjöviksgården med alla de som verkligen kom!

En skara med väldigt blandad bakgrund; från olika kulturer och länder, olika religioner och tro, olika åldrar och kön, olika sociala och ekonomiska förutsättningar, olika familje- och boendeförhållanden. Men alla hade vi samlats för att ha en skön helg tillsammans på Kollo för stora och små som Stora Lundby församling anordnade för första gången.

Fredagkväll började med tacos, namnlekar, film och en stund med Gud. Under lördagen blev det tillfälle att paddla och fiska – för flera var det första gången. Lyckan var total när det dessutom fanns hungriga lättlurade abborrar som nappade på betet! Vädret var ju lite ostadigt. Just innan vi skulle ha femkamp kom en hagelskur, men sen var det fint ända fram till att vi skulle tillkännage vinnaren. Ackompanjerad av det begynnande regnet fick vi höra det otroliga resultatet – trots att lagen var totalt ojämlika när det gällde åldersindelning hade alla fått 10 poäng och var vinnare! Blev en påminnelse om att vi alla har olika gåvor och saker vi är bra på vare sig vi är 5 år eller 55 år

Kollo för stora och små

På söndagsgudstjänsten som vi firade tillsammans med kyrkorna i Gråbo och Sjövik, tog prästen Sven fram den blonda killen på 1.97 och den lilla svartlockiga flickan på 5 år. Vem är störst? – var hans första fråga. Inte så svårt att svara på. Men vem är mest värd? För Gud spelar inte storlek, kön eller hårfärg någon roll – alla är vi lika mycket värda och älskade av honom. Det är något som jag hoppas alla lägerdeltagare fick uppleva denna helg. På frågan om vi skulle ordna ett läger även nästa år kom svaret på en gång från en av de unga deltagarna – Varför inte redan nästa månad?!

Frida Vikström
Diakon Stora Lundby Församling

Foto: Mikael Tilly och Frida Vikström

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here