Renee och Dennis Jeryd (s)

Dennis Jeryd (s) är oppositionsråd i Lerums kommun och står på första plats på Socialdemokraternas lista i Lerums kommun. Dennis vill ta över som kommunalråd efter Henrik Ripa efter valet.

Vilket är ditt bästa sommarminne från i år?

Jag och min fru Renée gjorde en resa till sydvästra USA med bl.a ett besök i Las Vegas. En dag flög vi helikopter till Grand Canyon och det var en helt oförglömlig resa.

Vad är det som driver och motiverar dig som person?

Att vara med och bilda politisk majoritet i Lerums kommun och göra en bra kommun ännu bättre. En kommun där vi satsar på våra barn och ungdomar men även på våra äldre. En kommun där vi bygger bostäder så att fler kan flytta hit men även göra det möjligt att byta bostad för oss som redan bor här.

Vad längtar du efter personligen utanför politiken?

Jag fyller 50 år veckan efter valet och ska göra en kortare resa och fira detta med min fru och mina två vuxna barn.

Varför skall man kryssa dig i valet?

Dennis Jeryd (s)Jag tycker att politiken är alltför personfixerad och vill hellre tala om varför man ska rösta på Socialdemokraterna i Lerum. I vårt Framtidskontrakt för Lerums kommun så lovar vi fem saker: Mindre klasser – fler lärare och speciallärare, mindre förskolegrupper och fler förskolor, att bygga fler hyresrätter, en lön som det går att leva på – bra arbetsvillkor och en god arbetsmiljö för våra anställda samt en bra kommun att åldras i – med olika former av boende av fri kollektivtrafik för pensionärer. Allt är fullt finansierat i vårt budgetförslag och kommer att genomföras med början nästa år om vi får förtroendet att leda Lerums kommun i valet den 14 september.

Varför skall man rösta den 14 september?

Det finns två svar på den frågan. Det första är att använda sin demokratiska rättighet att kunna rösta i fria val. Så har det inte alltid varit i Sverige och det finns många länder i världen där man kämpar för att det ska bli verklighet. Att leva i en demokrati innebär både rättigheter och skyldigheter och därför hoppas jag att alla tar sin chans och röstar i valet. För det andra så behövs en Socialdemokratisk majoritet i Lerums kommun. För allas bästa. I hela Lerum. Det är en sammanfattning av vårt budskap för Lerums kommun. Vi vill göra en bra kommun bättre och se till att hela kommunen utvecklas. En röst på Socialdemokraterna innebär att vi kan vi genomföra vårt Framtidskontrakt och prioritera satsningar på bland annat barn och ungdomar istället för fler skattesänkningar. Det är du eller aldrig.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here