Ingen Gråbobo kan väl ha missat att byggnationen nu äntligen har börjat vid torget. Det som pågår just nu är förberedande arbeten. Nu kommer arbetet att löpa på under hela året och förhoppningen är att de första bostäderna ska vara klara 2017.

Det är lite drygt 25 år sedan jag flyttade till Gråbo och tycker att det är en fantastisk kommundel och bättre ska den bli. Men det var lite oroväckande när två exploatörer drog sig ur projektet med nya bostäder och vi fick arbeta för att hitta någon annan exploatör. Därför var glädjen jättestor när vi fick kontakt med Tornstaden och de meddelade att de ville vara med och utveckla Gråbo.

Gråbo centrumÄven om både kommunen och Tornstaden tror på Gråbo så var det med lite pirr i magen som bostäderna i de första husen lades ut till försäljning. Jag trodde själv att det skulle gå bra men aldrig hade jag väl trott att alla lägenheterna i första etappen såldes slut innan ens bygget har påbörjats.

Otroligt roligt och så kul att se att det finns många som tror på Gråbo och det fantastiska läget med både tillgång till god kommunal service, fantastisk natur och goda kommunikationer med Göteborg. Våra tre nya skolor har säkert också lockat för det är övervägande unga människor som har köpt lägenheterna.

Nu rullar arbetet på och Rydlers Bygg beräknar att starta byggnationen av sina radhus direkt efter sommaren. Arbetet på själva torget beräknas vara klart under sommaren och den vackra vattenkonsten som ska pryda torget är redan tillverkad och står och väntar på att få placeras ut.

Vi kan ses fram emot en spännande tid i Gråbo framöver och jag ska försöka skriva lite mer krönikor i framtiden för att beskriva vad som händer.

Dennis Jeryd

Dennis Jeryd (S)
Kommunstyrelsen ordförande

Bild: Lerums kommun

DELA
Föregående artikel”Lerums jubileumsmodell”
Nästa artikel”Tilly ska utveckla Gråbo”
Jag heter Dennis Jeryd och är Oppositionsråd för Socialdemokraterna i Lerums kommun. Jag är 48 år, utbildad civilingenjör i datateknik och uppväxt i Göteborg. Vi flyttade till Gråbo 1990 och bodde på Sniken fram till 2001 då vi byggde hus i Olstorp. Gift och har två barn som inte bor hemma längre. Innan jag blev politiker på heltid i oktober 2010 så var jag delägare i ett företag i databranschen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here