Fröer Granåsdamm (Foto: Denise Bertilsson)

Denise heter jag och jag skrev en krönika om odling och hållbar livsstil här på Gråbo.nu för ett tag sedan. Jag fick en förfrågan om att fortsätta skriva om ämnet och kommer att återkomma med jämna mellanrum. Jag har en förhoppning av att kunna inspirera er med mina tankar, ideer och kunskap.

Jag vill väcka ett intresse för mat, ren mat, som är producerad nära oss – och mycket närmre än en egen köksträdgård är svårt att komma. Och så började vi, med de egenodlade grönsakerna så kom ett intresse för ren mat, vi började ställa oss frågan hur vår mat produceras, vilka bekämpningsmedel som används? Det kött vi köper – hur är djuren uppfödda? Var? Och vad har dom i sin tur fått för foder och hur påverkar allt detta oss när vi äter det?

grisarVi bestämde oss för att i möjligaste mån köpa kött vi visste ursprunget på och att köpa svenskt kött. Här i Gråbo har vi en alldeles egen köttproducent, med en frisk syn på hur djur ska ha det, Lammet&Bonden heter de. Där går djuren ute, där bökar grisarna ute i stora hägn och lever äkta grisliv – precis så som man vill ha det.

Inom kort ska det gå att köpa kött av direkt i en gårdsbutik, och jag rekomenderar varmt att kika in på deras hemsida. Både närproducerat och med en fantastisk djurhållning. Kan det bli bättre?

Tänk att plocka in en blandad sallad av dina egena tomater, gurka och plocksallad, att gräva upp några jordiga nypotatisar ur landet och göra egen klyftpotatis med lite flingsalt och olja. Att grilla en fin bit kött från en gård nära dig? Detta är vad jag menar med ren mat.

Hos oss på Granasdammofsweden.se börjar odlingsåret ungefär nu. Fröerna från Impecta har kommit och det kliar i fingrarna efter att få börja förkultivera på fönsterbrädorna. Jag hoppas att vi blir ännu fler som sätter en rad sallad i år och även några tomatplantor kanske?

Jag skriver till er snart här igen, och kan du inte vänta på att få mer inspiration så skriver jag även ofta på vår sida granasdammofsweden.se. Där går att läsa om odling, ren kost, hälsa, naturlig träning, djur och lantliv samt en hållbar livsstil. Jag hoppas kunna väcka ert intresse!

Vi hörs!

Denise Bertilsson
Denise Bertilsson

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here