Picnickonsert med Elims Jazzorkester (Foto Emanuel Tilly)

I lördags kväll var det dags för Centrumkyrkans återkommande arrangemang, picnickonsert. Den här gången stod Elims jazzorkester från Kinna för musiken.

Picnickonsert med Elims Jazzorkester (Foto Elisabet Tilly)Elims jazzorkester består av fem samspelta musiker av hög kvalitet, som framförde finstämt, egenskrivet material med influenser av jazz, visa och country.

Texterna hade sina rötter i Bibeln och utformades till en vandring genom den. Ämnen som skapelsen, människans liv och hennes brottningskamper samt tron på Jesus berördes.

Picnickonsert med Elims Jazzorkester (Foto Elisabet Tilly)Kvällen inleddes med en stund då vi åt och hade trevligt runt borden med avbrott för en första avdelning musik.

Sedan följde kaffe på maten och slutligen ytterligare ett musikpass. Picnic-konsert innebär att besökaren själv tar med sig maten och att Centrumkyrkan står för porslin, dukning med kandelabrar och vita dukar samt tar hand om disken efteråt.

På den glada och tacksamma publikens begäran framförde Elims jazzorkester ett extranummer, vars sköna melodislingor vi fick ta med oss hem i kvällen. Vi ser fram emot nästa tillfälle längre fram i vår.

Stefan Rizell

Foto: Emanuel Tilly och Elisabet Tilly

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here