Bygdespelet Alberts Barndom 2015, foto: Johan Holst

Vilken fin kväll vid hembygdsstugan det blev i tisdags. Bygdespelet Alberts barndom framfördes då som vanligt med bravur av cirka 60 skådespelare och dansare och lika många instrumentalister från Kulturskolan. Vädret var toppen, solen sken över Mon och vinden mojnade lagom till spelet skulle börja.

Bygdespelet Alberts Barndom 2015, foto: Johan Holst

Bygdespelet Alberts Barndom 2015, foto: Johan HolstVi som var där fick återigen stifta bekantskap med Albert, som föddes i början av förra seklet, och lära oss något om hur livet kunde gestalta sig då.

Alberts dotter, tillika Hembygdsföreningens ordförande, stod som Teaterdirektör och trakterade även cymbalerna under det att orkestern spelade opp I Bergakungens sal.

Bygdespelet Alberts Barndom 2015, foto: Johan Holst Bygdespelet Alberts Barndom 2015, foto: Johan Holst Bygdespelet Alberts Barndom 2015, foto: Johan Holst Bygdespelet Alberts Barndom 2015, foto: Johan Holst Bygdespelet Alberts Barndom 2015, foto: Johan HolstI övrigt varvades folkmusik med berättande, gestaltande, sång- och dansnummer. Och när hela sällskapet avtågat och sista tonen ur Gånglåt från Äppelbo klingat ut vidtog sedvanligt fika i gröngräset. Ett stort tack till alla er som ordnar det här så fint år efter år.

Text: Mattias Algotson

Foto: Johan Holst

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here