Barndansverkstan - Rebecka Bujdosa och Lina Karlsson

Vi har fått en intervju med Rebecka Bujdosa och Lina Karlsson som håller i Barndansverkstan i Gråbo. Lina driver hela Barndansverkstan och Rebecka håller i danskurserna i Gråbo och Lerum, men man finns på flera orter.

Lina berättar att Barndansverkstan startade i Göteborg 2010, och från och med vårterminen 2015 finns vi på flera andra orter, bland annat i Gråbo! Vi är en liten skola med många anställda, i kollegiet finns en bred kompetens, från förskolepedagog, gymnasielärare, koreograf och yrkesdansare till unga ambitiösa dansare, alla med stort intresse för barn och undervisning. Vi ses ofta för att hjälpas åt att utveckla vår undervisning och vi är alltid intresserade av föräldrars synpunkter för att skapa de bästa barnaktiviteterna och bli en favoritskola!

Barndansverkstan vill finnas där barnen bor, i bostadsområden och byar. Vi lägger fokus på att anpassa oss efter barngrupperna och erbjuda ett brett utbud. Vi vill erbjuda en inspirerande och vänskaplig gemenskap där barnen har roligt och bland annat utvecklar självkänsla och självförtroende, samarbete och samhörighet samt koordination och kroppskontroll.

Vi vänder oss till barn mellan 2 och 8 år, för de minsta har vi barndans med föräldrar som sällskap, för de lite äldre barndans och för de äldsta dansmix där man får prova på flera olika dansstilar. På barndansverkstan.se kan man läsa mer om verksamheten.

Rebecka Bujdosa berättar att det roligaste är gemenskapen och glädjen som man har med barnen. Att få skapa dans intresse och koreografier tillsammans med barnen, samt att få dela med sig av sina egna kunskaper.

En vanlig träff inleds med upprop och oftast dansstopp, hon försöker skapa en rutin så att början av varje lektion ser samma ut så att barnen kan finna trygghet i att veta att lektionen börjar på samma sätt varje gång. Sen så jobbar vi med motorik, samarbete, rytmik, teknik och kroppskontroll.

Målet med dansen är att barnen ska utveckla sitt rytmiska och motoriska sinne. Att stärka sitt självförtroende och hitta gemenskap och glädje med andra barn. Och självklart, utveckla sina danskunskaper. Man får lära sig att samarbete med andra människor genom tillitsövningar och även att kreativ skapa och improvisera egen koreografi med trygga händer och ramar.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here