Ljungviksskolan har i år fått förmånen att få dela ut två stipendier från Republiken Risön. Enligt statuterna skall stipendierna gå till elever i åk 7-9 som på ett alldeles särskilt sätt utmärkt sig genom att vara en kamrat.

Stipendiesumman på 500kr vardera delades ut tillsammans med ett inramat diplom under Ljungviksskolans skolavslutning.

Stipendiaterna i år är:

Viktor Nyander
Viktor Nyander i åk 7
Filippa Harbom
Filippa Harbom i åk 9

Risön

Risön består av tre öar som ägs av Alingsås kommun. År 1996 inrättades Risöns naturreservat. Huvudön är 23 ha och har stora naturvärden, som t ex kommunens enda alskog med naturskogskvaliteter, växtlokaler för backvial och klockgentiana.
Den är också mycket populär bland ”båtfolket”. Det är inte tillåtet att övernatta på ön utan övernattning får ske på Lilla Risön, (Svensholmen). Risöskär är fågelskyddsområde med tillträdesförbud under tiden 15 april till 15 augusti.
En kuriositet är Republiken Risön, en sammanslutning av föreningar med anknytning till Mjörn, som verkar för Risöns bästa. Republiken som utropades 1894, håller varje sommar storstämma vid djuphamnen på Risön.
Med vänlig hälsning

Eva Persson

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here