Kommunalråden

Den 1 januari så tillträdde jag som ordförande för kommunstyrelsen i Lerums kommun. Spännande, ansvarsfullt men också roligt och förväntansfullt. Extra roligt att jag får tre nya kommunalrådskollegor att dela ansvaret med: Rutger Fridholm (MP) som ska ansvara för samhällsbyggnadsfrågor, Lill Jansson (FP) som ska ansvara för lärandefrågor (där även kultur och fritid ingår) och Eva Andersson (C) som ska ansvara för stöd- och omsorgsfrågor.
Onsdagen den 14 januari var det dags för första mötet med den nya kommunstyrelsen och det var självklart en dag som jag hade sett fram emot. Både att få leda mötet men framför allt att få träffa alla nya (och gamla) ledamöter från samtliga partier. Mötet gick bra tyckte jag och jag hoppas att vi kan behålla den goda stämningen på framtida möten. En ledamot som vill göra ett inlägg i debatten räcker upp handen för att begära ordet och jag kom på mig själv några gånger när jag var på väg att räcka upp handen…

Själva förutsättningen för politiken är ju att vi har olika åsikter men jag hoppas och tänker jobba för att vi har respekt för varandra och försöker nå samsyn i de ärenden där det är lämpligt. Oavsett politisk hemvist så är det ju faktiskt så att vi alla vill kommunens bästa även om målet och vägen dit ser lite olika ut.

Det är inte bara en ny kommunstyrelse, en ny koalition med fyra partier som samarbetar utan vi kommer också att arbeta på ett annat sätt. Öppenhet, transparens och dialog är viktiga frågor för oss. Därför kommer vi t.ex. inte att skicka ut något veckobrev till anställda och politiker utan bjuder istället in till dialog via en Facebook sida. Besök gärna sidan och ta del i dialogen med den politiska ledningen i Lerums kommun. Ni kanske har bra förslag, kloka synpunkter eller har något ni undrar över. Du hittar sidan här: www.facebook.com/kommunalraden

Onsdagen den 28 januari är det dags för det allra första årsmötet i Medskapandegruppen i Gråbo. Jag har deltagit i arbetet som representant för kommunstyrelsen i princip från början. I början hade gruppen inte ens något namn utan många smeknamn. Mitt förslag att kalla gruppen för MesiG fick kanske som tur var aldrig något gehör. Det har varit oerhört intressant och stimulerande att följa arbetet, från de allra första stapplande stegen fram till att det nu har bildats en förening och det första årsmötet. I samband med detta känns det naturligt att lämna vidare stafettpinnen till en ny representant från kommunstyrelsen och jag kommer att efterträdas av Eva Andersson. Eva är också Gråbobo och engagerad i Gråbos utveckling så jag är övertygad om att det kommer att bli bra. Även om jag lämnar Medskapandegruppen så kommer jag så klart inte att lämna mitt engagemang för Gråbo. Jag är övertygad om att Gråbo kommer att utvecklas mycket de kommande åren och ser med spänning fram mot hur Medskapandegruppen kommer att jobba vidare och kanske framför allt att byggnationen runt torget kommer igång.

Dennis Jeryd

Dennis Jeryd
Kommunstyrelsens ordförande (S)

Foto: Åsa Thulin, Lerums Kommun

DELA
Föregående artikelGymnasievalet, ur en elevs perspektiv
Nästa artikelBarndans i Gråbo
Jag heter Dennis Jeryd och är Oppositionsråd för Socialdemokraterna i Lerums kommun. Jag är 48 år, utbildad civilingenjör i datateknik och uppväxt i Göteborg. Vi flyttade till Gråbo 1990 och bodde på Sniken fram till 2001 då vi byggde hus i Olstorp. Gift och har två barn som inte bor hemma längre. Innan jag blev politiker på heltid i oktober 2010 så var jag delägare i ett företag i databranschen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here