Röselidsskolan - Musikal

Vi i 8-9:an på Röselidsskolan har under 3 veckors tid arbetat med ett musikprojekt. Vi elever på Röselidsskolan har skapat en kabaré tillsammans med Victor Henriksson, en erfaren och professionell dans- och sångkoreograf. Kabarén fick namnet ”Röselids Melodifestival”.

Röselidsskolan MusikalProjektet började med att vi i 9:an träffade Victor halvklassvis och diskuterade olika teman till föreställningen. Flera olika förslag kom fram under den timmen, både förslag om musikgrupper och filmteman.

Första veckan var allas fokus riktade på vilket tema som skulle prägla kabarén. Det var mycket intensiva dagar och alla förslag skulle sållas för att skapa en enda kabaré. Jag var inte speciellt intresserad av projektet till en början, jag ställde mig frågan:

Röselidsskolan MusikalMåste vi verkligen göra detta? Det var många andra elever runt omkring mig som kände samma sak, lite trist.

Men engagemanget kom. Några dagar efter att projektet hade börjat föll många pusselbitar på plats och det kändes kul att arbetet var igång.

Röselidsskolan MusikalTemat vi valde blev till slut Melodifestivalen, vilket var det tema flest elever ville jobba med. Under den första veckan gick mycket av tid till att arbeta fram idéer.

Det kabarén behövde var musikframträdanden, stand-up inslag, dansnummer, programledare och reklamfilmer.

Röselidsskolan MusikalAlla fick själv välja vad man skulle bidra med i showen. Vissa ville sjunga, andra dansa. Jag tillsammans med några andra bestämde oss för att skapa en reklamfilm som skulle visas mellan framträdandena. Vi i gruppen brainstormade fram många olika roliga idéer till filmen. Till sist kom vi fram till en idé som reklamfilmen skulle handla om, nämligen ”sportmöjlk”. Budskapet skulle vara att ”mjölk är bra att dricka vid träning”.

Röselidsskolan MusikalVår grupp fick bestämma allt som skulle vara med i filmen, scener, karaktärer och musik. Parallellt med vårt reklamfilmsprojekt jobbades det flitigt i de andra grupperna. Storslagna sång- och dansnummer började ta form, veckorna gick och stämningen i arbetslag 8-9 var på topp. När sista veckan kom kändes allt riktigt bra.

Elever från 9:an hade idéer om att sälja fika vid vår kvällsföreställning. Diskussioner fördes och idén blev verklighet. Bakingredienserna fick vi av Bonum. Vi bakade och poppade popcorn i hemkunskapssalen.

Röselidsskolan MusikalNär premiärdagen kom var alla lite nervösa och spända, men samtidigt förväntansfulla. Repetitioner genomfördes på förmiddagen och vi upptäckte att vissa saker behövde planeras annorlunda. Röselids melodifestival spelades upp i två föreställningar. Första föreställningen visades för skolans elever och personal, mitt på dagen.

Några enstaka saker gick fel, men dessa rättades till inför kvällsföreställningen, som spelades för föräldrar, släkt och vänner. Kvällskabarén blev en succé enligt mig. Det mesta föll på plats och publiken, c:a 200 personer, uppskattade verkligen våra framträdanden.

Här finns en video från kabarén!

Jag är mycket glad att vi fick möjligheten att genomföra detta projekt, nu har jag mer kraft och energi att jobba med de teoretiska ämnena resten av terminen!

Alexander Hansson

Alexander Hansson
År 9 Röselidsskolan

Foto: Vincent Hermansson och Santino Plehan

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here