julkonsert04

Årets julkonserter i Gråbo Missionskyrka med acapella gruppen Dynamic Vocal lockade storpublik under söndagen under temat ”Ljus i vart hus” – ca 350 personer besökte kyrkan under två konserttillfällen. Gruppen bildades 2002 vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm av Jonathan & Nathalie Lund, Christer & Emma Ferm samt Carina Johansson och Gråbo konserterna innebär avslutningen på en lång julkonsertturné genom Sverige.

julkonsert03

Dynamic bjöd under konserterna på en mycket välkomponerad repertoar med allt ifrån klassiska julsånger som Stilla natt till medryckande Mary did You know, påminnelser om julbudskapet och en hel del humoristiska inslag. Jonathans inspirerade solo under Yngve Stoors ”Sjömansjul från Hawai” var fulländat även om hawaiigitarren saknades. En av höjdpunkterna var definitivt det medley om hela 32 (!) kända låtar som på ett fantastiskt sätt vävts ihop till ett flöde.

julkonsert02

Emma Ferm och Jonathan Lund bjöd även på flera välljudande inslag med fiol och klarinett i kombination med gruppens sånger och rytmer, bl a den egenkomponerade julpolskan. Julkonserterna i Gråbo gav definitivt mersmak och kanske har vi sett en begynnande tradition?

BarnensRatt_logga_snedInsamlingen till PMU och barnprojektet ”Gömda för världen” bidrog till 8.610 kr”Detta är ett arbete för att hjälpa barn med funktionsnedsättningar i Centralasien, där myndigheter länge uppmanat föräldrar till barn med funktionsnedsättning att lämna ifrån sig sina barn redan på BB” Läs mer här…

Nicklas Raask

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here