Vit Jul 2013

Jag har jobbat mycket med de sociala frågorna ända sedan början på 90-talet. Ett av mina starkaste minnen som politiker var när jag 1994 på julafton blev uppringd av socialjouren för att jag som ordförande i socialnämnden var tvungen att besluta om ett omedelbart omhändertagande av ett nyfött barn halv nio på julaftons kväll.

Bild2Julen är barnens högtid för mig, därför är jag Ambassadör för Vit Jul. Vit Jul handlar att lova att inte dricka alkohol i julhelgen. Jag är inte nykterist men jag tycker det är viktigt att ta ställning för att inga barn skall behöva vara orolig för om deras föräldrar skall vara onyktra och bli ”konstiga” på julen.

Jag var 18 år första gången jag kom till ett julfirande där det serverades alkohol. Jag har växt upp i ett hem nästa helt utan alkohol. Det känns oerhört positivt att få växa upp i en sådan miljö. Nu har vi sex barn i familjen och då vill jag också vara det goda föredömet på julen.

Hemma firar vi julen med familjen. Vi började dagen med att gå till Kyrkan och samlas vid Krubban. Sedan äter vi massor av god hemmalagad julmat som min fru Annicka har gjort, världens bästa julbord. Därefter Kalle Anka och julklappsutdelning. Kvällen slutar med lite mysig TV-tittande och att vi spelar något bordspel. Detta är när livet är som bäst.

Jag vill önska er alla en riktigt God Vit Jul

Kommunalråd Henrik Ripa med familj
Henrik Ripa
Kommunstyrelsens ordförande
Lerums Kommun

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here