Sommaravslutning Lekstorpsskolan 2015

Sommaravslutning Lekstorpsskolan 2015Som traditionen bjuder så badade planen framför idrottshallen i sol denna kväll. Många finklädda elever och förväntansfulla anhöriga bänkade sig på filtar och medhavda stolar framför scenen.

När programmet sedan började sjöng alla elever i sina respektive arbetslag så att det hördes över långt över nejden och i allsånger sjöng vi tillsammans med duktiga instrumentalister på cello, blockflöjt och fiol.

Sommaravslutning Lekstorpsskolan 2015I år hade eleverna, i samarbete med lärarna, skrivit om texterna till populära och aktuella sånger. F-3a sjöng en ny text till ”Groupie” som vi numera kallar ”Nu så är det sommar!”. F-3b framträdde med sin variant av ”Sting” som i vår tappning blev ”Det är någon som vi väntar på”. 4-5 tog sig an eurovisionvinnaren ”Heroes” som blev ”Nu är det sommarlov” när de fixat färdigt. Elever ur de äldre arbetslagen kompade dessa låtar på ett mycket stabilt sätt.

När det blev dags för 6-8 så blev det både dans och sång i ett svängigt shownummer.

Sommaravslutning Lekstorpsskolan 2015Samtliga elever och personal hade också övat in en liten överraskning. Musiklärare Åsa drog igång ”Du ska inte tro det blir sommar” som extra allsång men avbröt sig snabbt. Istället bad hon eleverna hjälpa till och kompa. Vips åkte plastmuggar fram i alla elevernas händer och rytmen till cup-song kompade sången som sedan föräldrarna fick sjunga. Vet du inte vad cup-song är? Kolla in denna video:

 

Kolla också in detta klipp från vårt hemliga genrep dagen innan…..

Men, tänker kanske ni, gjorde lärarna något inslag som en present till elever och föräldrar i år? Jo, vi kunde inte hålla oss….. 😉 I år var det Lekstorpsskolans rektor, Martina Skogberg, som i slutet av sitt tal började showa och sjunga solo innan resten av lärarna hoppade upp på scenen och hängde på. Både sång, dans och mycket rosa blev det.

Efter avslutningen blev det sedan fika i gröngräset innan vi fick gå hem och njuta av sommarkvällen. Tack till er som kom och delade denna kväll med oss på Lekstorp – vi önskar er en riktigt skön sommar!

Åsa Magnesköld

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here