20-åring misstänks för skadegörelse och misshandel

Lerums Tidning: I helgen målade en vandal fyra hakkors på Centrumkyrkan i Gråbo. Samma person är även misstänkt för misshandel.

Vid midnatt natten till i söndags blev en 36-årig man bestulen på två sprayburkar med färg på Mjörnbotorget i Gråbo.
36-åringen satt inne på pizzerian när han såg att en person tog sprayburkarna som han hade ställt utanför restaurangen. Han gick efter gärningsmannen och konfronterade honom.

Tjuven blev arg över detta, och slog då till 36-åringen.
Förutom misshandeln är personen nu misstänkt för att ha målat fyra blåa hakkors på Centrumkyrkan, ett på entrédörren, ett på ett fönster och två på tegelväggarna.
Kyrkans personal fick snabbt bort de nazistiska symbolerna på fönstren, det tog dock lite längre tid att få rent väggen men man lyckades även med detta.

Mikael Tilly, pastor i Centrumkyrkan, vill inte kommentera händelsen. Men på debattsidan finns en insändare där han skriver om hakkorset och korset.

– Båda symbolerna är oerhört starka och de skapar reaktioner i oss. Men de pekar i totalt olika riktning. Den ena symboliserar att människor inte är lika värdefulla och rättfärdigar hat mot den som är annorlunda och våld mot den som tycker annorlunda. Den andra symboliserar att alla människor har ett okränkbart värde, och den uppmanar oss att älska andra människor som oss själva och påminner oss om att någon offrade sitt liv för vår skull eftersom varje liv är värdefullt, konstaterar han.

Brotten är polisanmälda, och rubriceras som misshandel och hets mot folkgrupp.
Polisen utreder ärendet och har en misstänkt, en man i 20-årsåldern från Stenkullen.

Carina Svensson
Läs på Lerums Tidnings hemsida…

Länk till krönikan I korsets eller hakkorsets tecken.

DELA
Föregående artikel42195m Berlin
Nästa artikelTankar i höstsolen…

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here