västspel2Västspels läger Västlägret, den 15-18 augusti på Ljungslätt blev succé, vi hade 25 glada barn och ungdomar i åldrarna 9-14 år, som var mycket nöjda med helgen. De fick spela brädspel, figurspel och rollspel.

Barnen fick även prova på att boffra – som är att slåss med mjuka latexsvärd och lajva under större delen av lördagen. Vi hade tid för lägereldsmys, figurmålning och de fick även möjlighet att skapa egna rollspel.

västspel3Det roligaste var att se barnens energi och spelglädje. De utvecklades och lärde sig mycket. Vi valde Gråbo och Ljungslätt för Västlägret på grund av läget och naturen, scoutgården var lagom i storlek för vårt läger.

Lägret blev snabbt fullbokat och vi är väldigt glada för att få ge nya generationer chansen att spela spel.

västspel4Spelhobbyn har ofta en olycklig snedfördelning där mest män spelar. Vi har medvetet använt även kvinnliga spelledare för att barnen på lägret tydligt skulle kunna se att alla kan spela, oberoende av kön.

Det är viktigt för oss att visa att kvinnliga förebilder finns.

västspel1Västspel är en förening som har som syfte att få unga att spela mer spel, vi arrangerade Västspel tillsammans med Sverok Väst och Studiefrämjandet.

Vi ser redan fram emot att göra ett nytt läger i Gråbo nästa år!

Marie Louise Sjögren
ordförande Västspel

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here