Spelpunkten StyrelseFör er som inte vet vad Spelpunkten är för någonting så är det en förening som inriktar sig på att sprida digital underhållning till och mellan ungdomar. Dels genom att visa den sociala aspekten men också genom att visa upp digital underhållning som inte alla visste fanns.

Spelpunkten har funnits under många år, men förra året var det dags för en nystart. En nystart där man nu kan se att en stor del av styrelsen kommer från Gråbo med omnejd. Föreningen har sitt säte i Gråbo även om den fysiska lokalen ligger i Lerum.

Det hela går ut på samma princip som de modernare internetkaféerna, men på en ideell basis där funktionärer öppnar och stänger lokalen där alla medlemmar är välkomna att antingen låna en befintlig dator eller ta med sig sin egen.

SpelpunktenDetta är ett bra alternativ till att sitta hemma, ensam och spela då man dels lär känna nya människor och hela tiden har en social kontakt som man ofta saknar när man sitter vid datorn annars. Det är något som har uppskattats av de föräldrar som släpper av barnen och som är varmt välkomna att få en rundtur i lokalen och få reda på vad det hela går ut på.

På sitt sätt är det lite som fotboll, man utövar e-sporten i en förening och lär känna nya kompisar. Blir man hungrig eller sugen på något gott så finns det ett mindre café i lokalen samt utlåning av alla de redskap man kan behöva för att utöva e-sport.

Självklart uppskattar inte alla att barnen sitter så otroligt många timmar framför datorn, och självklart kan man bli orolig då man aldrig träffar sina kompisar. Varför då inte kombinera ungdomarnas intressen med att träffa kompisar? Det var så jag tänkte när jag valde att engagera mig i föreningen Spelpunkten, att vara med och driva en social plattform för ungdomars intressen.

Erik Larsson

Erik Larsson
kassör i föreningen Spelpunkten

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here