Mittenpartiernas representanter Eva Andersson (c), Lill Jansson (fp), Annelie Lundström (kd)Eva Andersson (c), Lill Jansson (fp) och Annelie Lundström (kd) som arbetat för mittenbudgeten.

Kommunfullmäktige antog på torsdageftermiddagen det budgetförslag som folkpartiet, centerpartiet och kristdemokraterna lagt fram.

I slutomröstningen fick kommunstyrelsens, tillika moderaternas, budgetförslag 17 röster, mittenpartiernas (FP, C, KD) förslag fick 18 röster och 16 ledamöter avstod från att rösta. Läs mer om budgetförslaget på Lerums kommuns hemsida…

– Det bästa med att mittenbudgeten vann var att vi slipper generella besparingskrav på stöd och omsorg samt skolan. Men också att vi tar ansvar för att inte låna oss över vad vi klarar av, säger Annelie Lundström som sitter i kommunstyrelsen för Kristdemokraterna.

– Det bästa är att vi prioriterar kärnverksamheterna. Det är inte skolan och äldreomsorgen som ska spara. Och att vi har satt ett investeringstak och därmed ett lånetak. Vår budget lånar helt enkelt mindre pengar än de andra föreslog, är Lill Jansson (fp) snabba kommentar efter kommunfullmäktiges beslut om budget.

 

– Nu gäller det att fokusera på det vi ska göra. Säger en glad Eva Andersson (c).

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here