Fredagskvällen med Talangjakt på Discover i Centrumkyrkan blev hellyckad. Åtta bidrag med tjejer och killar som alla var helt underbara framfördes under publikens jubel och applåder. Juryn bestående av Belton Mobiru, Ulrika Henkelman och Åsa Magnesköld hade bara lovord att säga till de unga – de gav mycket uppmuntran och några tips. Juryns uppdrag att utse en vinnare blev väldigt svårt – men hur de än hade valt så hade det blivit en värdig vinnare var alla nog överens om.

Kyrkan var full med kompisar, föräldrar och Gråbobor som verkligen lyfte fram de unga. Belton Mubiru i juryn fick även igång publiken att dansa och sjunga så att hela kyrkan gungade. Kvällens konferencier var Magnus Johansson, en av ledarna på Discover, som på ett mycket fint, roligt och uppmuntrande sätt ledde oss igenom kvällen. Elisabet Tilly, också en av ledarna på Discover, berättade med hjälp av ett trolleritrix om att även om vi tävlade och man då lätt kunde börja jämföra sig med varandra och känna att någon annan är bättre, snyggare eller duktigare än jag – så är vi alla lika värdefulla och lika älskade av Gud, att alla är skapade unika och med ett lika stort värde.

När juryn återkom med sitt beslut så visade det sig att Daniel Magnusson var vinnare. Daniel hade verkligen fått med sig publiken och spridit glädje och när han både sjöng, spelade, dansade och showade med sitt bidrag ”Vart jag än går” av Stiftelsen.

Det var fantastiskt att få vara med och man lämnade kyrkan med en varm känsla i bröstet och med stor tacksamhet och glädje över alla våra goa barn och unga i Gråbo.

Mikael Tilly

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here