Mikael TillyAtt ställa sig på en scen inför en massa okända människor är en utmaning för var och en av oss. Att ta steget ut ur vår bekvämlighet och ställa oss på en utsatt plats – på en scen inför mångas ögon är obekvämt och kan vara skrämmande.

Men att våga ställa sig upp inför andra och dela med sig av något man har, om det är ett förslag eller idé, om det är att visa upp en dans eller att sjunga en sång, spela med sitt band eller att hålla ett tal gör att man växer som människa.

När vi i Centrumkyrkan i våras bjöd in Gråbos unga till talangjakt så fick vi vara med om detta fantastiska – att se unga människor växa inför våra ögon. Flera meter kändes det som.

De unga framförde sina bidrag på ett väldigt fint sätt, med stort engagemang och talang och vi fick se hur de växte inför oss. Speciellt tydligt blev detta när de var och en efter sitt framträdande tog emot publikens jubel och sedan stod inför juryn. Juryn hade två uppgifter – dels att utse en vinnare – men också att uppmuntra, peppa och tipsa varje kille och tjej i sin begåvning.

Talangjakt

När de stod inför juryn och fick ta emot beröm och uppmuntran med en publik som lyssnade – så växte de inför våra ögon. De hade tagit ett steg ut på osäker mark och landade nu tryggt. De fick med sig tips och idéer inför framtiden och ett rejält mått av förtroende över sin egen förmåga.

talangjakt-scen960px
Scenen förbereds inför höstens talangjakt i Gråbo

Nu på torsdag kväll är det dags igen, ett tiotal bidrag har anmält sig och förberedelserna är i full gång för att ge varje bidrag en fin inramning, med ljus och ljud.

Vi har även breddat juryns uppdrag till att utse bästa sång, bästa dans/scenshow och bästa underhållare. Och uppdraget att inspirera, uppmuntra och lyfta varje kille och tjej kvarstår.

Jag ser fram emot att få se fler unga som prövar sina gåvor inför oss andra och får växa genom att ta steget ut på osäker mark och landa tryggt. Hoppas du vill komma med på torsdag kväll 18:00 för att klappa fram och glädjas med några av Gråbos många härliga unga. Mer detaljer hittar du här…

I tävlingsmomentet så tävlar man om ett pris – men den stora vinsten som jag ser det är detta att våga ta steget och använda oss av de unika gåvor som vi är skapande med. En talangjakt lyfter fram vissa gåvor, men varje ung och äldre behöver få möjlighet att komma i funktion med sin begåvning och få ta emot både uppmuntran och vägledning så att man kan få växa.

Hoppas vi ses på torsdag kväll!

Mikael Tilly
Pastor Centrumkyrkan Gråbo

Video från vårens talangjakt:

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here