Missionskyrkan Gråbo, Sovplatser flyktingar
Missionskyrkan Gråbo och Lerums kommun fick besked under fredag eftermiddag att man skulle få ta emot den första gruppen asylsökande flyktingar från Migrationsverket. Man stod redo vid 18:00 för att välkomna dessa men det dröjde till tio i ett på natten innan bussen kom med en grupp trötta och hungriga människor, det fanns flera familjer med barn med på bussen.

De fick äta när de kom, sova och har nu ätit frukost. Eftersom de inte hade fått möjlighet att söka asyl under kvällen på grund av hög belastning hos Migrationsverket så har man nu åkt tillbaka för att göra asylansökningar.

Under dessa förutsättningar har arbetet inatt fungerat bra, Missionskyrkan och kommunen har haft de resurser man behövt. Det finns dock ett behov av tolk till arabiska vilket man gärna får höra av sig om man kan hjälpa till med, men i övrigt finns just nu inget behov av fler gåvor eller resurser, men när detta ändras så kommer man gå ut med förfrågan. Man är också väldigt tacksam till det stöd och engagemang man mött från Gråbobor som vill hjälpa.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here