(Video) Informationsmöte om bostäder och integration för nyanlända

0
3510

Video från tisdagens informationsmöte med tjänstemän och politiker i Röselidsskolan Gråbo om att ”Lerums kommun på kort tid behöver ta fram bostäder till nyanlända. Från den 1 mars 2016 gäller en lag som innebär att alla kommuner har skyldighet att ordna bostad till nyanlända, som Migrationsverket anvisar dem.”

För att klara lagkravet och ordna bostäder enligt den nya lagen upphandlar kommunen, i ett första steg, villavagnar och bostadsmoduler för 50-75 personer. Lerums kommun ska i år ordna bostäder till 170 personer som har fått permanent uppehållstillstånd. Ambitionen är att på sikt bygga hyresrätter för att möta efterfrågan på den ordinarie bostadsmarknaden, i alla kommundelar.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here