Det blev stor uppslutning och fullt hus när Alzheimers café startade i januari. Alzheimers café som håller öppet andra måndagen i månaden, är en mötesplats för personer med olika demenssjukdomar och deras närstående samt vänner. Här bjuds på goda bullar, föreläsning och musikunderhållning.

Föreläsare har varit Erik Stomrud, läkare från Lund, Mattias Christensson från Lerums kommun. I måndags fick vi lyssna till Maria Colliander som berättade och sjöng tillsammans med publiken om musikens betydelse för vårt välbefinnande.

Vid det första tillfället stod Stefan Ljungqvist och Lennart Palm för underhållningen andra som förgyllt Alzheimers café är trubaduren Peter Wall och Lerums kammarkör.

Det har varit riktigt roligt och positivt att möta alla gäster och de frivilliga som så engagerat ställer upp som cafévärdar. En av gästerna sa: ”Vi är jättenöjda och kommer att komma tillbaka”.

Eftersom det blev fullt i den lokal Alzheimers café tidigare varit i har vi flyttat Alzheimers café till restaurang Torarica, Göteborgsvägen 12 i Lerum.

Nästa Alzheimers café är måndagen den 13 april 18.00-20.00. Föreläsning: ”Säveån en källa till liv” Mikael Madenfalk. Underhållning med trubaduren Anders Sjöling.

Har du en släkting eller god vän som har en minnesproblematik? Varför inte följas åt och få en stunds trevlig underhållning och gemenskap? Ni är varmt välkomna till nästa Alzheimers café.

Jag vill passa på att slå ett slag för föreläsningen ”Att stå bredvid när en själ går sönder – att vara anhörig” med Linda Weichselbraun, journalist, filmare och utbildare berättar om sina erfarenheter som anhörig. Föreläsningen är torsdagen den 12 mars 18.00 på Riddarstenshöjden 9 i Lerum.

Vill du veta mer om anhörigstödet får du gärna kontakta mig eller läsa mer på kommunens hemsida. Där hittar du anhörigstödets broschyr, vårens program med bland annat föreläsningar.


Birgitta Olofsson
tel. 0302-522088
birgitta.olofsson@lerum.se

Foto: Anna Carlström

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here