Lill Jansson vill att varje människa ska få vara som hon är även när vi blir äldre

Lill Jansson på bild från Fårö tillsammans med sina barn Carl och Astrid. Lill bor i Gråbo och är kommunstyrelsens förste vice ordförande, hon är förstanamn på Folkpartiets lista till kommunfullmäktige, och står på tredje plats på riksdagslistan och fjortonde plats till Västra Götalands regionen.

Vilket är ditt bästa sommarminne från i år?

Jag var i Visby under Almedalsveckan, och det var som alltid intensivt. Men rätt som det var kom mina barn, Astrid och Carl, och hälsade på och stannade några dagar. Vi började med att åka en sväng till Fårö. Det var en härlig dag.

Vad är det som driver och motiverar dig som person?

Att varje människa ska få vara som hon är och respekteras för det, även när vi blir äldre. Jag har i många år arbetat med äldreomsorg och dessvärre är det fortfarande så att vi ser äldre människor som ett kollektiv, som om alla är lika och vill och behöver samma sak. Synen på äldre människor behöver förändras.

Vad längtar du efter personligen utanför politiken?

Jag längtar efter ledig tid. Jag har en bok i huvudet, som jag gärna vill skriva, och skulle behöva några veckor till det. Gärna någonstans där solen skiner.

Varför skall man kryssa dig i valet?

Om man tycker att äldreomsorgen är en viktig fråga och vill ha en politiker som kommer att jobba hårt för att förändra den, ska man kryssa mig.

Varför skall man rösta den 14 september?

För att demokratin måste erövras varje dag, av varje generation. Det kan låta högtravande, men det är sant. Demokrati är ingen självklarhet, demokrati förutsätter att vi röstar. Jag hör ofta människor säga att de inte vet vilket parti de ska rösta på, att det inte finns något parti de håller med fullt ut. Då brukar jag säga att det finns det inte för mig heller. Jag företräder Folkpartiet, men det betyder inte att jag håller med partiet om allt. Välj det parti som står närmast dina värderingar när du röstar, det är mitt tips.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here