Henrik Ripa vill lämna över en bättre värld till barnen

Henrik Ripa (m) från Lerum är kommunstyrelsens ordförande och står som förstanamn på Moderaternas lista till kommunfullmäktige, andra plats till Västra Götalandsregionen och fjärde plats till riksdagen. Han har under nuvarande mandatperiod varit riksdagsledamot men lämnade det uppdraget för att komma tillbaka till Lerum och ta över som kommunalråd efter Anna-Lena Holberg.

Vilket är ditt bästa sommarminne från i år?

Henrik Ripa semester Marstrand 2014Jag var på husvagnssemestern med barnen. Tjejerna skulle vara på konståkningsläger i Kungälv en vecka så vi tog husvagnen till Marstrands familjecamping. Att leva på 10 kvadratmeter med fyra barn gör att man umgås på ett helt annat sätt än hemma. Känslan att grilla tillsammans, ut och klättra i bergen eller bara spela kort gör att man verkligen kopplar av. Grabbarna och jag tog det väldigt lugnt medan tjejerna tränade för fullt. Det var en bra start på semestern och vi njöt verkligen.

Vad är det som driver och motiverar dig som person?

Jag vill skapa ett bättre samhälle. Jag blir förbannad när jag ser att barn och ungdomar fortfarande mobbas och barn som inte får den hjälp de behöver. Jag blir så ledsen när jag ser unga tjejer och killar börjar röka när vi vet att varannan rökare kommer att dö av sin rökning. Varje dag dör 36 st svenskar av rökning för att vi inte har modet att stoppa tobaksbolagens dödliga produkter. Vi måste sätta ner foten när vi ser saker som vi måste ändra. Därför blev jag politiker. Jag vill kunna lämna över en bättre värld till mina barn.

Vad längtar du efter personligen utanför politiken?

Lycka – är det inte det vi alla söker? Självklart kan man bli lycklig av att göra ett bra jobb men ytterst handlar det om andra saker. Lycka är de stundar som man får med barnen, de växer upp så fort. När du slutar på ett jobb kommer inga tacka dig för det. Det viktigaste är att finnas för barnen. För att bli lycklig önskar jag att finna mer tid med mina barn. Som ledamot i Cancerfondens styrelse får jag höra så många historier om människor som har tänk leva senare och som aldrig får chansen. Kvinnor i 40-års åldern som dör och aldrig får se sina barn växa upp för att de fått lungcancer av sin rökning eller hudcancer av för mycket sol. Leva i nuet och fundera på vad som verkligen är viktigt för dig. Inte lägga kraften på att ångra saker som du gjort eller inte. Se framåt.

Varför skall man kryssa dig i valet?

Jag vill att du skall kunna förverkliga dina drömmar. För mig är Lerums kommuns invånare det viktigaste för mig, inte partiet eller ideologer. Jag försöker se möjligheter inte problem. Jag står för mina åsikter även när det blåser.

Varför skall man rösta den 14 september?

Människor dör varje dag för rätten att få rösta i sina länder. Det minsta man kan kräva av oss är att rösta. Vill vi ha en demokrati måste vi försvara den och vinna den varje dag.

1 KOMMENTAR

  1. ” Lämna över en bättre värld till barnen” låter bra så här i valtider.
    Men presenten till efterkommande generationer är ju idag
    1000 miljoner i skuld som ökar varje dag med ca 300.000:-.
    Den ” presenten” är stor och blir större – inte rolig att få.
    Någon plan eller medel för amortering finns inte i budgeten.
    2002 var kommunen obelånad.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here