Tunneln under Gråbovägen vid Ljungviksskolan är vackrare än någonsin. Tillsammans med två konstnärer har ungdomar och personal från fritidsgården i Gråbo smyckat tunnelns väggar.

– Ambitionen är att boende i Gråbo ska uppleva tunneln som mer tillgänglig och tilltalande. Kanske till och med något att visa upp för gästerna på promenaden efter maten, säger Karin Gertzén, utvecklingsledare folkhälsa i Lerums kommun.

Vid dagens invigning talade Dennis Jeryd och Annelie Lundström vilka är Kommunstyrelsens representanter i medskapandegruppen, samt av konstnärerna Sara Hernefjord och Artiom Toma. Dessutom bjöds det på härlig musik med Mirsad Karanca, August Olmås och Marcus Norman för alla som hade samlats.

Tunneluppdraget är ett samarbete där unga i Gråbo och medarbetare från kommunen har arbetat tillsammans från början till slut.

– Målet är att skapa ökad delaktighet i utformningen av närmiljön. Förhoppningen är att man ska känna att detta är vårt och det ska vi ta hand om. Att samverka tar tid, men resultatet blir så mycket bättre och det är grymt mycket roligare, säger Karin Gertzén.

Creativity is intelligence having fun (Foto: Mikael Tilly)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here