En timelaps-video tagen i samband med det stora lyftet och monteringen av solfångarna till solföljaren hos Husexpo / Gimgården i Gråbo. Fram till dess den planerade solcellsparken etableras i Gråbo så kommer solföljaren att vara den största sol-el anläggningen i Lerums kommun.

Imorgon torsdag, den 11 september 15:00, invigs Lerums kommuns första solföljande solelanläggning. Det är en 70 kvadratmeter stor anläggning för miljövänlig solenergi med en effekt på 10 kW.

Överskottet av den el som produceras kommer att köpas av det nya bolaget Lerums Elhandel som säljer miljövänlig el som producerats i Lerums kommun. HusExpo / Gimgården blir också det första företaget i kommunen som säljer sol-el via Lerums Elhandel.

Ni inbjuds att medverka när representanter från kommunstyrelsen, Lerum Energi, Lerums elhandel samt Husexpo Gråbo inviger solföljaren på torsdag 15:00 på Lekstorps Industriväg 5 i Gråbo.

Solföljare på HusExpo i Gråbo

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here