Gunilla Lindell vill använda sina ADHD-superkrafter i regionfullmäktigeGunilla Lindell från Gråbo står på tredje plats på Kristdemokraternas listor till kommunfullmäktige i Lerums kommun och till regionfullmäktige i Västra Götalandsregionen.

Gunilla Lindell vill använda sina ADHD-superkrafter i regionfullmäktigeVilket är ditt bästa sommarminne från i år?
Den här sommaren blev väldigt speciell för vår familj då den började dramatiskt med att två av våra barn brännskadades. Detta gjorde att vi verkligen fick leva ”blott en dag, ett ögonblick i sänder” vilket jag verkligen kan rekommendera! Istället för att detaljplanera gjorde vi lite vad vi kände för och dagsformen tillät. Mot slutet av sommaren kunde vi tuffa runt i vår gamla husbil, och hade bland annat ett härligt dygn i Karlstad där vi sov vid Vänerns strand. Det spöregnade och åskade på natten men på morgonen tog vi en simtur och åt frukost i solens sken. Inget märkvärdigt egentligen, men jättemysigt. Bilden på min underbara familj är dock tagen i vackra Hamburgsund, några dagar senare.

Vad är det som driver och motiverar dig som person?
Jag tror att alla människor har en längtan efter att ens liv ska betyda något, och att vi alla har fått unika gåvor och intressen som är avsedda för att göra livet bättre för människor i vår omgivning. Jag har alltid varit intresserad av samhällsfrågor och vill kanalisera frustrationen över brister jag upptäcker i olika sammanhang, genom att verka för en förändring. Sverige är fantastiskt på många sätt, men jag kan aldrig bli nöjd förrän varje barn trivs, blir sedd och får blomstra i skolan, varje patient får den vård den har rätt till, varje person får känna sig älskad och behövd, vårt samhälle blir ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbart. Med andra ord, jag kommer alltid ha något att kämpa för!

En vän uttryckte det som att jag ”har en verbal förmåga på gränsen till överjordisk” (!) och det i kombination med enorm envishet när jag verkligen tror på något, gör att jag trivs i politiken. Jag brukar säga att mitt politiska intresse fick jag inte med bröstmjölken men väl med barnmaten, eftersom min pappa och hans fyra syskon varit politiskt engagerade i olika partier. Under släktmiddagarna gick debattens vågor höga trots min underbara farmors vädjan att ”idag ska vi bara ha trevligt och inte diskutera politik eller religion”. Men vi hade väldigt trevligt ändå, och jag älskar mina fastrar, farbröder och kusiner trots att vi tycker olika om precis allt.

Vad längtar du efter personligen?
Mer tid att bara vara med familj och vänner. Sova och träna!

Varför skall man kryssa dig i valet?
I kommunvalet kan man kryssa vem som helst av oss fantastiska KD-tjejer, vi har ingen konkurrens oss emellan utan var och en bidrar med sina superkrafter till det gemensamma bästa. I regionvalet använder jag följande slogan ”Skicka människorättskämpen med ADHD-superkrafter till regionfullmäktige – kryssa Gunilla Lindell”. Med det hoppas jag väcka uppmärksamhet att en rätt tyglad ADHD faktiskt är en tillgång istället för en belastning. Jag har fått mycket positiv respons på kampanjen. Säkert blir en och annan avskräckt, men då finns det andra ”normalstörda” människor att kryssa!

Varför skall man rösta den 14 september?

  • För att tidigare generationer svenskar har kämpat mot förtryck för att vi skulle få allmän rösträtt.
  • För att människor över hela vår värld än idag ger sina liv för rätt till det som vi tar för givet.
  • För att varje röst räknas! Anledningen till att vi haft en minoritetsregering under fyra års tid, är att Folkpartiet förlorade ett mandat till Socialdemokraterna i Göteborg med 19 röster! Så kom inte och säg att din röst inte spelar någon roll. De som inte röstar över huvud taget är medskyldiga till mörka krafters framfart. Ta ditt ansvar, och rösta med hjärtat!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here