Alf Källström skriver om en positiv atmosfärTillbaka efter semestern, så är det väl för många av oss dessa dagar. Vilken härlig sommar vi har haft så här långt. Jag minns en sommar på 90-talet när solen och värmen höll i sig en bra bit in i september.

Vi läste Östgötacorrespondenten på den tiden och jag tror det var den 12 september som tidningen som ”Dagens fråga” hade: ”Tror du att sommaren tar slut någon gång?”

Det gjorde den naturligtvis även det året. Även denna sommar verkar nu gå mot sitt slut men vi är många som är tacksamma för sol, värme, avkoppling och inspiration.

Jag bär med mig mycket som jag är tacksam över. Dagar tillsammans med familjen, med barn och barnbarn. Många sköna bad och en hel del joggingturer i härlig natur både här hemma och på några resor som vi gjort.

Vigsel med positiv atmosfärSom pastor får man ju förmånen att ibland vara vigselförrättare och denna sommar har jag faktiskt fått vara med på fyra bröllop. Då kommer man på ett särskilt sätt nära människor som tror på framtiden, som vågar lova varandra trohet och som av hela hjärtat vill satsa på att bygga något fint tillsammans. Man är nog väl medveten om att det som väntar inte alltid är romantik och en dans på rosor. Ändå vill man satsa och ge relationen till den man älskar högsta prioritet.

Här får jag förmånen att vara med på ett hörn. Min viktigaste uppgift är att be om Guds välsignelse över det ingångna äktenskapet. Min övertygelse är att just detta har större betydelse än många av oss tänker på. Hans välsignelse är er största tillgång för livet tillsammans, brukar jag säga till brudparen. Den är mycket mer än en välgångsönskan som vi uttalar. Guds välsignelse är hans löfte om att vara med oss varje dag genom hela livet.

En är ensam. Två gör en enorm skillnad men ”en tredubbel tråd brister inte så snart”. Detta citat från Bibeln talar om vad välsignelsen över ett ingånget äktenskap har för betydelse. När vi gifter oss i en vigselgudstjänst involverar vi Gud i vår relation. Vi säger till Honom: ”Vi behöver din hjälp, din kärlek och kraft för att allt det vi vill med vårt liv tillsammans ska bli verklighet.” Påfrestningarna är många på alla relationer därför är Guds välsignelse den stora tillgången i varje äktenskap.

Bordtennis konfirmation med positiv atmosfärFlera andra händelser denna sommar har betytt mycket för mig. Under drygt tre sommarveckor arrangerade vi pingiskonfirmation i Missionskyrkan.

Nio ungdomar och några ledare från olika platser i vårt land bodde under denna tid i kyrkan.

På förmiddagarna hade vi konfirmationsläsning och på eftermiddagarna tränade man bordtennis i Hjällsnäshallen. Det var väldigt inspirerande att möta dessa ungdomar som satsar på en framtid som pingisspelare.

Men lika målmedvetna som de var med sin pingisträning var de även när det gällde undervisningen om vad Bibeln och kristen tro handlar om. Jag berördes verkligen av den positiva atmosfär och framtidstro som präglade lägret och alla som fanna med i kyrkan under dessa veckor.

En tredje erfarenhet från min sommar till sist. Fem varma julidagar bodde vi på en campingplats i Trosa. Det var högsäsong och väldigt mycket folk på denna camping. En av kvällarna var det två flickor som kom och slog upp sitt tält mitt emot vårt. Vi hade igen aning om vilka de var men vi märkte ganska snart att de hade en särskild gåva att skapa kontakt med alla som bodde på området. Det visade sig att de båda hade en naturlig och tydlig kristen tro som de på ett mycket fint sätt delade med sig av till oss andra som fanns där på campingen. Också där skapades den där positiva atmosfären som jag tror är helt avgörande för oss människor när vi tänker på framtiden.

Den positiva atmosfären hoppas jag ska få prägla mig och mitt arbete nu när sommaren snart är över och vardagsuppgifterna väntar.

Alf Källström
Pastor Missionskyrkan Gråbo

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here