Stora LundbyGolfklubbs juniorer vann GGC 2013

Stora Lundby Golfklubb i Gråbo vann den fjärde upplagan av Göteborg Golf Cup, golfens svar på fotbollens Gothia Cup. En internationell tävling för juniorer.

Den 5-9 augusti 2013 har det spelats 4:e upplagan av Göteborg Golf Cup, golfens svar på fotbollens Gothia Cup. En internationell breddtävling för juniorer upp till 21 år där man spelar fyrboll match över 9 hål i lag, med full handicap. Lagen består av 6 spelare och 2 reserver, minst 2 av vardera könet.

Stora Lundby GK har deltagit samtliga gånger men har tidigare inte tagit sig till A-slutspel. I årets lag ingick spelare från 13 år och upp till 21 år och med varierande spelerfarenhet. Efter att i första matchen slagit förra årets segrare Chalmers GK växte aptiten och modet hos spelarna. Sedan dess har det gått som på räls. Vi vann serien och kvalificerade oss till A-slutspelet. Åttondelsfinalen vanns ganska lätt över Gullbringa GK med spel på Torrekullas bana. I kvartsfinalen mötte vi Waxholms GK på Kungälv Kode. En jämn och mycket spännande match som avgjordes på sista green.

I semifinalen, även den gick på Kungälv Kode, mötte vi Bredareds GK lag 2. En mer spännande match får man verkligen leta efter. Rena Ryder Cup stämningen. Stenhårt ända in i kaklet. Bredareds spelare gjorde eagle på sista hålet – men överträffades av Jonas Örgård som satte en 2,5 meters put för birdie och vann pga av fler antal slag på hålet. Därmed vann vi hela matchen. Plötsligt var vi klara för final. Finalen spelades på fredag förmiddag på Albatross sista nio hål. Stora Lundby mot Bredareds lag 1. Favoritskapet låg utan tvivel på Bredareds spelare. Finalsegern blev lättare än förväntat. Redan efter sex hål hade Lundby vunnit en match. Efter sju hål vanns match två och därmed hela matchen.

Veckan har varit magisk. Stora Lundbys spelare har i match efter match överträffat sig själva. De kan med stolthet höja segerbucklan och njuta i fulla drag.

Denna juniorframgång är ett lyft för hela klubben. Något som ger eko i regionen och förhoppningsvis kan generera fler golfungdomar till klubben.

Läs artikel på Stora Lundby golfklubbs hemsida…

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here