GunillaL200pxJag har hört en del säga att man ska sänka förväntningarna inför semestern, för att minska risken att bli besviken. Jag gillar inte det, jag tror att positiva förväntningar skapar goda resultat, oavsett om det gäller andra människor eller situationer. Däremot är det nog klokt att hålla nere ambitionsnivån, man måste inte hinna ”allt”, som ”alla andra” hinner med.

Enligt statistiken beslutar sig flest för skilsmässa efter semestern. Kan en anledning vara besvikelsen över alla ouppfyllda, outtalade önskningar?

Jag vill härmed slå ett slag för en enklare, fridfullare semester!

Välj det just ni vill göra, har tid och råd med, och njut av varje minut av det ni valt. Om ni är fler än en person i er familj, vill ni antagligen göra olika saker. Hur löser man denna omöjliga ekvation?

Jag vill här bjuda på ett tips lånat ur boken ADHD/ADD som vuxen: så lyfter du fram dina styrkor, av Lara Honos-Webb: Låt alla göra en lista på hundra saker man gillar att göra, sen kan ni ha ett familjeråd och se hur många saker som återfinns på allas listor. Troligen mer än vad som fyller ett sommarlov, eller hur?

I vår familj som består av sex personer + två marsvin, finns det en hel del önskningar, som inte är helt enkla att korsbefrukta. Det blir en del kortare utflykter i olika konstellationer, men vi vill ju naturligtvis även semestra alla tillsammans. Vi har hittat ett sätt som passar vår familj väldigt bra; husbilssemester. Vår husbil är verkligen ingen lyxig skönhet, men den fyller sitt syfte mer än väl. I den kan vi tuffa på så långt – eller kort – vi vill, och passa på att besöka släkt och vänner runt om i vårt vackra land.

För två år sedan styrde vi kosan söderut i Europa och det var kul, men vi älskar verkligen att resa i Sverige. Allemansrätten är ju helt fantastisk – tänk att man får stanna i princip var som helst och sova en natt! Lyx!

Barnen trivs både med själva resandet (som ger mycket speltid) och stoppen, eftersom de vet i vilken säng de ska sova, om än inte på vilken ort. Jag som vill att det ska hända mycket, kan ge mig ut och springa, cykla, åka inlines, själv eller med något av barnen, medan maken och de lugnare barnen kan softa, spela spel eller något annat de gillar. Den svenska sommaren är underbar. Om det regnar mycket hinner man läsa många böcker, spela en massa kul spel, gå på museum eller vad man nu tycker är spännande. Fika!

Det är supermysigt att ligga i husbilen och höra regnet smattra mot taket. Det mesta är faktiskt mysigare i en husbil – läsa, spela kort, fika, kolla på film…

Hur tycker du om att semestra? Cykelsemester? Tälta? Kanothajka? Dela gärna med dig av dina smultronställen i Sverige!

Snart rullar vår fullpackade husbil norrut, riktigt hur långt norrut vet vi inte, det beror på hur många som vill träffa oss efter vägen, och hur många stopp för bad, lek och minigolf vi gör.

Jag önskar er alla den bästa sommaren hittills i livet!

Gunilla Lindell

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here