MusikalKorsfästelse”Julafton, släng dig i väggen!” Så inleddes söndagens gudstjänst i Missionskyrkan. Det var nog både en och annan i kyrkbänkarna som inte höll med helt om det… Men det går inte att komma ifrån att påsk är den största och viktigaste högtiden i den kristna traditionen.

I år var det barnkörer Maracas som fick visa oss påskens budskap i form av en musikal. Ett trettiotal barn i åldrarna 4-13 år spelade teater och sjöng helt nyskrivna sånger till proffsigt komp med stor inlevelse, starka rolltolkningar och sprudlande entusiasm.

I musikalen fick vi först möta Judas och Petrus, två av Jesus lärjungar. Judas var den som förrådde Jesus med en kyss och fick pengar för det och Petrus var han som inte vågade stå för att han kände Jesus utan förnekade honom tre gånger.

”Men Petrus sa; -Inte en chans!
Jag var inte där.
Har aldrig sett den mannen.
Det var inte jag. Ni måste sett fel.
Jag förnekar att han är min vän”

Jesus togs tillfånga och ställdes inför Pilatus som hånade honom och lät sig övertalas av folket till att döma Jesus till döden genom korsfästning. Soldaterna gjorde sig lustiga och klädde Jesus i törnekrona och fånig mantel innan de tvingade honom att själv bära sitt kors till avrättningen.

”Mantel så röd behöver han ha
Törnekrona verkar passa bra
För det var ju en kung han ville va
Är allt till belåtenhet? Hahaha!

Vi hånar och slår och vi spottar på dig
Tycker du att vi ska sluta, så säg
Men detta är kul och helt vår grej
Och Guds son kommer vi aldrig kalla dig”

På scenen stod nu tre kors.. Jesus hängde på det mittersta och på var sida om honom två rövare. Den ena häcklar Jesus men den andra ber Jesus att han ska be för honom när han kommer till sitt rike. Jesus svarar att rövaren redan ikväll ska vara med honom i paradiset.

”Tre kors står på berget som ljussiluetter
När solen försvinner och molnen de skvätter
Små droppar från himlen, som om det var gråt
När Fadern i himmelen viskar förlåt”

Jesus tas ned från korset och läggs i en grav och stenen rullas för. När några kvinnor kommer för att smörja Jesus döda kropp med väldoftande oljor är stenen borta och graven tom! En ängel säger att Jesus har uppstått och kvinnorna springer för att berätta den glada nyheten för alla sina vänner!

”Åh, vad det känns bra
Idag är det en glädjeda´
Något stort har hänt
För sonen som Gud sänt
Har uppstått ifrån döden och räddat oss
Genom det som han gjorde på Golgata kors”

Åsa Magnesköld
Körledare Maracas

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here