AlfK200x200pxMina dagar är fyllda av möten med människor. Många av dem är personliga. Då kan det handla om samtal om personliga livsfrågor eller planeringsmöten med någon eller några medarbetare kring något som är på gång i kyrkans verksamhet. Andra möten kan vara stora med ganska många människor samlade men det kan också vara mindre samlingar med kanske några tiotal deltagare. För mig är alla dessa möten något mycket viktigt. Det ger mig så mycket på många olika sätt.

Något av det allra roligaste som jag får ägna min tid år är våra Alphakurser. Det är i år 13 år sedan vi i Missionskyrkan inbjöd till vår första Alphakurs. Sedan dess har vi nästan varje termin fått möta nya människor som deltagare. Här sker många viktiga möten. Vi möts under tio veckor. Kvällen börjar med en måltid där vi på ett enkelt och avslappnat sätt kan lära känna varandra och många nya kontakter etableras.

Som utgångspunkt för fortsatt samtal under kvällen har jag ofta uppgiften att introducera kvällens fråga. Man har kallat Alpha för en ”grundkurs” i kristen tro. Därför handlar kursens frågor om vårt liv i relation till grunderna i kristen tro. Så kan t.ex. frågan ”Varför ska jag be och hur?” sätta igång intressanta samtal om våra olika erfarenheter av hur relationen till Gud kan fungera i våra liv.

Efter en inledande introduktion kring kvällens fråga blir det sedan samtal i grupper om 6-8 personer. Här fördjupas betydelsen av deltagarnas möten och under kursens gång växer det ofta fram en vänskap mellan deltagarna som får stor betydelse långt efter det att Alphaterminen avslutats.

Jag tar med två personliga kommentarer om vad Alpha kan få betyda:.

”I alpha har jag fått uppleva gemenskap och värme. Vi är som en stor familj. Många gånger får jag uppleva GUDS närvaro när vi samtalar och läser Bibeln tillsammans i den lilla gruppen. Glädje och många goa skratt hör också till när vi träffas” Helena Mogren

”Jag började en Alphakurs hösten 2009. Det förvandlade mitt liv. Äntligen vågade jag ta steget och visa att nu är jag en bekännande kristen. Från att ha varit en privat troende, som inte riktigt vågade stå för sin tro utåt, visar jag nu för alla vem som är min vägvisare i livet.. Mitt liv har blivit spännande och mer innehållsrikt” Marianne Hermansson

Just nu är vi inne i slutfasen av vårens kurs. Denna termin har vi en alphagrupp och dessutom tre fortsättningsgrupper som vi kallar för beta. Totalt har vi varit mellan 30 och 40 deltagare. För mig som en av de ansvariga i detta arbete känns det oerhört meningsfullt att se att dessa möten betyder så mycket för deltagarna. Om du som läser detta skulle vilja prova på Alpha är du välkommen när vi startar en ny kurs i september.

Alf Källström

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here