MötesplatsKollageInger Karlsson heter jag. Jag är uppväxt på en bondgård här i Gråbo, och bor fortfarande kvar här, granne med mitt föräldrahem. Har en man, två biologiska barn, flera fosterbarn, sju barnbarn och 16 hönor. Jag fick förmånen att få växa upp i en familj där jag var älskad och där nån trodde på mig, fast jag var en vild och ganska besvärlig unge.

Har arbetat på särskola i många år men nu arbetar jag på en förskola i Stenkullen och älskar mitt arbete, har underbara kollegor och massor av goa barn uppdelade på två avdelningar.

Mycket av min lediga tid lägger jag i Missionskyrkan i Gråbo där jag varit medlem sedan jag var 15 år. Man kan säga att jag växt upp i kyrkan. Jag har alltid trott på Gud och trivts bra med att vara i den miljön, men beslutade mig för att vara en kristen i tonåren. Då döpte jag mig och gick in i församlingen. Har väl alltid varit engagerad i kyrkan mer eller mindre. Men tänkte berätta lite här om en av de saker jag brinner för nu.

I januari i år så startade vi något som heter Mötesplats. Min vän Mariann Hermansson och jag hade under en längre tid pratat och känt att vi ville att vår kyrka skulle vara öppen mer på dagtid och för ALLA. Antingen man var medlem eller inte, kristen eller inte. Vi hade märkt när man pratade med människor att många är daglediga av olika anledningar och att även flera av dem vi pratat med var väldigt ensamma och ofta utan något större kontaktnät.

Vi ville att de som kom skulle känna att de fick lite extra omtanke och att fredag förmiddag skulle innebära något positivt. Så här ser en Mötesplats träff ut. Vi erbjuder fika, mackor och kakor till billigt pris. Vi har ett massagesäte där kan man bara sitta och slappa och få lite skön massage, man kan slå sig ner i en fåtölj och läsa en tidning. Tända ett ljus i ljusbäraren. Där finns också en låda att lägga ett böneämne i. Det finns gott om tid för att umgås och samtala, och bara vara en medmänniska. Vi vill också berätta vem Jesus är och vad han gör idag.

Mötesplats är öppet mellan kl 10.00 – 14.00 varje fredag. Vi är fyra stycken som arbetar där, Marianne, Erika, Ewa och jag. Ungefär vid halv ett tiden kommer ibland ha en liten kort intervju med någon person under ämnet: Gör Gud något i dag? Det tror vi blir intressant och inspirerande. Vi har tidigare haft besök av Anders Ahlqvists band Cross Generation Rockers som spelade låtar från Elvis gospelrepertoar. Vi hoppas kunna erbjuda flera musikstunder framöver.

Nu har vi kört januari och februari och det har kommit ca 30-45 personer varje fredag. Det är så roligt och härligt att få lära känna nya människor och knyta nya kontakter men även att få mer tid att samtala med dem som man redan känner. Har du en stund ledig någon fredag förmiddag så kom in och ta en fika med oss.

Välkommen till Mötesplats.

IngerK200px
Inger Karlsson

Har du något att berätta som Gud gör idag. Skriv gärna en rad och maila det till mig.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here