I år är det faktiskt 15 år sedan jag och min familj kom hit till bygden. Jag kanske inte kan kalla mig äkta Gråbobo för det men ändå har jag fått en hemkänsla här och ett hjärta för den här bygden och alla er som bor här.
Det känns inspirerande, allt det som görs för att utveckla och förbättra livsmiljön här i vårt samhälle. Vi behöver varandra, alla vi som bor och verkar här i Gråbo. Tillsammans har vi en uppgift och ett ansvar att bidra med det vi har för att skapa en så bra atmosfär som möjligt för alla som finns i vår bygd.
Vi som finns i kyrkorna här i Gråbo känner att vi har något viktigt att bidra med. Kristen tro är en tillgång för hela livet.
”Tror gör man i kyrkan” har det sagts ibland. Så som jag ser det är detta inte alls verkligheten. Tron på Jesus är något som påverkar hela livet på många olika sätt. Inte minst när det gäller att vara med och arbeta för att människors livsvillkor ska vara så goda som möjligt.
Jag vill delge er ett av många exempel på hur detta kan ta sig uttryck här hos oss.
Det handlar om bön.
Under många år har kyrkorna inbjudit till gemensam bön. Under senare år har dessa samlingar hållits i Församlingshemmet på lördag förmiddagar. De senaste veckorna har jag haft tillfälle att vara med och då har jag påmints om den stora betydelse som förbönen har.
Vad händer på en sådan bönesamling?
Jo, här ber vi tillsammans om att Guds kärlek ska få påverka hela atmosfären i vår bygd. Vi ber om vishet, kraft och mod för dem som jobbar med barn och ungdomar på skolorna och i barnomsorgen. Vi ber för hemmen och familjerna i Gråbo. Vi ber för politiker och övriga ansvariga i vår kommun. Företag och arbetsplatser är också föremål för våra förböner.
För mig personligen blev det betydelsefullt att vara med när man bad speciellt för oss som nästan varje söndag ansvarar för gudstjänsterna i våra kyrkor. Vi möter här många människor som har frågor om livets mening och mål. Som pastorer och präster har vi naturligtvis inte alla svar på sådana stora frågor men vi vet att Bibelordet kan ge ljus, vägledning och framtidstro. Därför känns det viktigt och djupt meningsfullt att stå i uppgiften att predika i kyrkan.
Men tron är verkligen inte isolerad till kyrkolokalen. Tron är för hela livet.
Bönesamlingarna jag varit med på de senaste veckorna är exempel på detta. Bönen berör hela livet och det finns många exempel på hur förbön har stor betydelse för vårt dagliga liv i olika avseenden. Ofta hör jag människor säga: Tack för era böner. Jag har verkligen känt att jag fått hjälp och kraft i det som jag står i.

Ja, detta är en glimt från min horisont.

Alf Källström
pastor i Missionskyrkan

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here