Framtidens återvinning i Gråbo

Varför ska Gråbo vara det? Den frågan kommer att besvaras den 16 april klockan 18:30 i Röselidsskolan. Förhoppningen är även att vi tillsammans ska komma fram till hur det ska gå till. 

Framtidens återvinning i GråboKvällen startar med en kort bakgrund som gör att du förstår varför och hur vi gråbobor, företag, föreningar, politiker och tjänstemän ska klara av målet.

Därefter kommer expertis inom avfallsfrågor från Lerums kommun i form av Karin Lindblad Johansson att ge en kort bakgrund av vad det politiska uppdraget om att ”Forma ett ledande system för återvinning och återanvändning i Gråbo” innebär och varför vi tillsammans diskuterar avfallsfrågan i Gråbo.

Framtidens återvinning i GråboUnder den andra programpunkten kommer Lena Richard, som är en av de mest rutinerade utbildarna vid Stiftelsen Ekocentrum i Göteborg, att ge en bild av utmaningarna som finns för att forma, inte bara ett fungerande system för avfallshanteringen, utan ett ledande system för återvinning och återanvändning. Hon kommer även visa vilka möjligheter som finns.

Därefter kommer Emma Öhrwall, medgrundare till föreningen Kollaborativ Ekonomi Göteborg, med hjälp av goda exempel visa på ett nytt sätt att se på avfallsfrågan. Vad kollaborativ ekonomi och konsumtion är. Hur de hänger ihop med avfallsfrågan och hur dessa idéer går att tillämpa i Gråbo.

Vi landar i ett gruppsamtal om det vi hört, där vi vill komma fram till vad vi ska göra och hur vi ska göra det.

Ladda ner affischen i PDF format här: Framtidens återvinning i Gråbo

Medskapandegruppen i Gråbo 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here