”Vår underbara vår” av Annelie Wengström

Är jag ensam om att älska våren? Tror knappast det. Varje vår inser jag samma sak, vad jag har saknat ljuset, dofterna och ljuden. Den där tröttheten, likgiltigheten och nedstämdheten är som bortblåst. Nu är det vår och allting börjar om igen. Min förundran och tacksamhet över att bo i ett land med fyra årstider och glädjen över detta blir faktiskt inte mindre med åren utan växer ständigt.

Igår var jag ute på en lång promenad, 12 km, här i Gråbo. Som relativt nyinflyttad Gråbobo så känner jag inte till trakterna så väl ännu. Jag har gått och sprungit elljusslingan, men aldrig provat övriga rundor. Igår provade jag 8 km, Lövsjöspåren. För er som ännu inte gått den rundan, gör det bums. Vilken miljö och vilken blandad terräng. Du går längs med vatten, bland charmiga torp, mitt i skogen, över stock och sten, på grusstigar, över spångar och porlande bäckar. Helt ljuvligt! I nästan två timmar gick jag med ett stort leende och bara njöt. Jag lyssnade till kvittrande fåglar, porlande bäckar och knakande kvistar under fötterna. En sagolik runda i blandad terräng som passar både den som går och den som vill springa.

Vi har helt enkelt fantastiska strövområden här i Gråbo och för var dag som jag upptäcker en ny runda, så blir jag mer och mer förtjust i Gråbo och känner mig mer och mer hemma här. Turen runt den lilla sjön utan namn, döpt till Lillsjön i min familj, som ligger vid Lugnets Hage är också en nyfunnen förälskelse. På sina ställen ordentligt kuperad och passar ypperligt bra för terränglöpningsträning. Drygt en kilometer är det runt Lillsjön och det gör att den funkar extra bra för att träna terrängintervaller.

Våren är ljuvlig och jag tillbringar mycket av min lediga tid utomhus. Gåendes eller springandes så rensar det mina tankar, fyller mig med ny energi och får mig att bli så där härligt trött varje kväll.
Vi syns bland porlande bäckar!

Våriga hälsningar

Annelie Wengström
Annelie Wengström

Foto: Jim Steward

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here