Vi i årskurs 9 på Röselid och Ljungviksskolan fick åka till Hovfjället femte mars för att åka skidor. Klockan fem på morgonen tog vi våra pick och pack och drog oss iväg i den lila, dåligt ventilerade bussen som luktade svett efter cirka 15 minuter. Trots den tunga luften doften i näsan var bussresan en rätt mysig färd med film och exalterade ungdomar. Efter fem timmar var vi på plats i Hovfjället.

Alla ungdomar spred ut sig i hovfjällets femton nedfarter. Solen sken och snön var alldeles perfekt krispig.

Mer än hälften av alla elever hade aldrig åkt skidor förut men det hindrade dom inte från att ha en kul dag i skidbacken. De lärde sig ganska snabbt med hjälp av våra kära idrottslärare Gustav och Charlotte.

Klockan fem så var det dags att lämna Hovfjället för den här gången. Resan hem var alla trötta efter en lång dag i backen, vi kom hem runt tio.

Johanna Pesonen

Foto: Johanna Pesonen och Jennie Manninger

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here