Nyår

Nyårsafton. Dagen då alla piffar till sig och fixar inför årets fest, den festen som ska bli sååå bra! Gamla som unga ser fram emot att möta det nya året med en hejdundrandes firande.

Men det är också en av de dagarna då det kan gå lite snett. Många unga dricker alkohol för första gången, och ofta dricks det alldeles för mycket. Resultatet läser vi om i tidningarna, inte bara roliga historier kan man säga. Att nyårsdagen numera kallas ”bakfyllans dag” tycker jag säger en del om vad vi hittar på under nyårsnatten.

Firande i all ära, fine! Men tänk om man kunde erbjuda ungdomar något på nyår, en nyårsfest bara för ungdomar, utan alkohol, med högklassig mat och underhållning?

Dessa tankar väcktes i mig förra året inför nyår. Idén om en nyårsfest formades och jag och fem andra unga vuxna som är engagerade i Missionskyrkan satsade 100 % på en nyårsfest för ungdomar!

Vi förberedde mat, lekar, tävlingar, underhållning, musik och fyrverkerier, allt i ungdomarnas smak för att det skulle bli deras fest. Det var spännande och nervöst att testa en oprövad ny grej i Gråbo. Många oroliga tankar snurrade runt innan det var dags att öppna dörrarna för nyårsfesten. Hur gick det då?

Nyårsfest Gråbo 2014-2015Om jag får säga det själv så blev det en succé! Det kände vi bla när ungdomarna inte ville gå hem då klockan visade sluttid. De ropade i dörren på vägen ut ”detta MÅSTE ni göra nästa år igen!” För min del var det den roligaste nyårsfesten jag kan minnas!

Det blev inte perfekt, men vi hade roligt och fick fira tillsammans i en trygg miljö, utan press att vara eller göra på ett visst sätt. I år är det ingen tvekan om vad vi ska göra på nyårsafton. Självklart blir det Nyårsfest i år igen, men lite bättre och lite roligare.

Detta gör vi för vi vill det bästa för ungdomarna i Gråbo och hoppas att många väljer att komma. Men vi behöver er hjälp med att bjuda med ungdomar till nyårsfesten som är bara för dem!

Rebecka Johansson
Rebecka Johansson
Ungdomsledare i Missionskyrkan Gråbo
rebecka@missionskyrkangrabo.se

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here