Röselidsskolan 8-9:or dans koreografi

Tre veckor, 90 elever från Röselids 8-9 arbetslag och koreografen Victor Henriksson gör det igen. I början av november startade vi i 8-9:an på Röselidsskolan ett nytt projekt som går ut på att under tre veckors tid skapa en julshow.

Röselidsskolan 8-9:or dans koreografiFörsta veckan fick man skriva upp sig på vad man ville arbeta med i projektet. Det fanns flera uppgifter t.ex. teknik, koreografi, media, med mera och man fick endast skriva upp sig på tre. Teknikgruppen bestämmer vart ljusen ska lysa och sköter allt annat inom teknik. Just nu pågår mätningar av scen och beställningar av bra ljus och ljud.

Mediagruppen fixar bilder och videos till sociala medier och Facebookgruppen till varje dans där koreograferna la ut videos på sina framsteg så Victor kunde se. Hår- och kostymgruppen kommer leta fram kläder och fixa håruppsättningar under föreställningen. Fem elever i nian har även hand om försäljning av kaffe och bullar, pengarna som tjänas in går till niornas klassresa.

Röselidsskolan 8-9:or dans koreografiKoreografierna kommer från oss elever i 8:an och 9:an i olika grupper som vi sedan lärt ut till klasskamraterna. Koreografgrupperna blev tilldelade varsin låt som vi sedan fick hitta på danssteg till. Grupperna samarbetade och fick ihop sex olika danser sammanlagt på ungefär en vecka. Man skrev också på i början av projektet vilka danser man ville vara med i.

 

Another Christmas CarolEn av danserna är också koreograferad av Victor själv där bara nior får vara med och delta. Victor har också med hjälp av några elever i åttan koreograferat en dans där bara åttor får vara med.

Bland annat så kommer koreografernas danser visas upp den 18:de december i Hjällnäshallen. Vi har valt att kalla vår föreställning för ”Another Christmas Carol”. Föreställningen handlar om en resa genom höstterminen. Spänn fast era säkerhetsbälten och tuta och kör som tåget, framåt marsch!

 

Artikel: Röselids 8-9:or och skribenterna:

Matilda Håkansson
Matilda Håkansson
Fanny Alvermalm
Fanny Alvermalm
Johanna Pesonen
Johanna Pesonen

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here