Flexator, som har tillverkning i Gråbo, uppe vid Olstorp, producerar och säljer allt från permanenta yrkesbyggnader till enklare bodar. Fokus är på egenutvecklade flyttbara byggnader.

Flexator ingår i en grupp tillsammans med Temporent samt Nordic Modular Leasing, det är i denna grupp – Nordic Modular Group Inter IKEA Investments AB blivit majoritetsägare genom att köpa 65% av aktierna av Kungsleden AB.

Henrik Jonsson, VD Inter IKEA Investments kommenterar köpet och säger: ”Vi gillar bolag med en tydlig inriktning, stark företagsledning och god lönsamhet. Nordic Modular Group passar väl in på den beskrivningen och vi ser nu fram emot att tillsammans med Kungsleden och ledningen fortsätta utveckla bolaget”.

Inter IKEA Investments skriver att man är en långsiktig ägare som investerar i bolag med målsättning att som engagerad ägare bidra till långsiktig lönsamhet och förbättrad konkurrenskraft. Man är bland annat även delägare i Ryds Bilglas och Svensk Markservice.


Lars Rydström, vice VD för Flexator säger att ”Någon förändring av verksamheten inte är planerad, utan vi kommer att fortsätta precis som innan. Däremot är det naturligtvis en stor trygghet för alla anställda att få en stabil ägare som är intresserad av den verksamhet som vi bedriver och vill att den skall fortsätta utvecklas.”

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here