Lekstorpsskolan sjunger för Världens Barn (Foto: Åsa Magnesköld)

Tänk så många barn i världen som behöver vår hjälp! Ingen kan hjälpa alla men alla kan hjälpa någon… Det vill vi i Lerums Kommun också göra!

Söndag 5 oktober är det därför dags en stor konsert till förmån för Världens Barn på Dergårdsteatern i Lerum. På scenen står Lotta Engberg, känd för hela Sveriges befolkning från Bingolotto och Lotta på Liseberg, samt barn och ungdomar från hela Lerums Kommun.

Lekstorpsskolan ställer upp med en kör som består av ca 50 barn och ungdomar. Kören kommer sjunga flera egna sånger som handlar om att alla barn förtjänar en chans till ett bra liv, att vi är starka tillsammans och att alla behöver vänskap. Tillsammans med Lotta kommer de också sjunga flera sånger både om barn men också om fyra bugg och en Coca-Cola… 😉

Några elever från Lekstorpsskolan säger så här:

Alla barn i Världen har det inte så bra, det är orättvist.

Det är bra att vi kan göra något som är så roligt och samtidigt hjälpa barn som har det svårt.

Att sjunga med Lotta Engberg är kul, hon är ju känd.

Jag känner till Världens Barn-insamlingen, de pratar ofta om det på TV.

Det är kul att sjunga. Och det är ju bra om vi kan samla in mycket pengar!

I en intervju i Lerums Tidning i veckan säger Lotta Engberg:

När man har hållit på så länge som jag i underhållningsbranschen, så känns det roligt och viktigt att och kunna ställa upp för andra.

Under konserten kommer vi inte bara få njuta av sång, musik och dans utan även drama och dessutom en auktion där Lotta kommer att auktionera ut några av sina scenkläder och kanske även en och annan puss…

Det är Lerums två Rotary-avdelningar samt Lions i Floda-Gråbo som står för arrangemanget av konserten som vi hoppas locka stor publik.

Välkommen du också!

Åsa Magnesköld
Åsa Magnesköld
Musiklärare på Lekstorpsskolan

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here