På senare tid har det varit återkommande strömavbrott i trakterna kring Gråbo. Speciellt har Hjällsnäs och Björboholm varit hårt drabbade. Lerum Energi känner väl till dessa bekymmer och jobbar intensivt med att komma till rätta med problemen. Enligt Susanne Ernfridsson, Nätchef på Lerum Energi, är det ett stort dilemma att felen kommer och går. När vi slår på strömmen igen efter ett strömavbrott fungerar allt som det ska. Under det omfattande felsökningsarbetet vi gjort har vi hittat flera misstänkta felkällor. Dessa delar är nu utbytta men trots detta märker vi att problemen kvarstår. Felsituationen är synnerligen komplex och de experter som vi anlitat påstår att det troligen är flera händelser som samverkar för att felen skall uppstå.

Med start den här veckan påbörjas ombyggnation av elnätet i Hjällsnäs och det finns också pågående ombyggnadsprojekt i området Olstorp/Stannum. Dessa projekt löser kanske inte allt men kommer att öka driftsäkerheten i hela området.

Just nu är experter från konsultfirmorna Pöyry SwedPower AB och Rejlers AB engagerade i felsökningen. Detta är den fråga som har allra högst prioritet för oss, säger Susanne Ernfridsson. Vi är också intresserade av att få information om någon ser eller hör något mystiskt i närhet av elanläggningarna. Kan alla ögon och öron i området hjälpa oss med detta vore det toppen avslutar Susanne Ernfridsson.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here