Annelie Lundström vill hjälpas åt att ge ett bra liv hela livetAnnelie Lundström från Gråbo är förstanamn på Kristdemokraternas lista till kommunfullmäktige i Lerums kommun.

Vilket är ditt bästa semesterminne?
Mitt bästa sommarminne är inte helt lätt att välja då denna sommar varit helt fantastisk. Ska jag ändå försöka mig på något får det bli fjällresan tillsammans med några av mina bästa vänner, den går till minnet. Så mycket skratt tillsammans med underbara naturupplevelser det gör att detta inte var sista gången, om jag får bestämma =) Sen väljer jag en sommarbild från Italien, Pisa där vi var en vecka nu i augusti eftersom alla bilder från fjällen var på mina vänner och ingen på mig själv.

Vad är det som driver och motiverer dig som person?
Det som är min drivkraft är att jag vill att alla som bor i vår kommun skall kunna känna trygghet och leva ett bra liv – hela livet. Detta är för mig ingen valklyscha, utan jag menar verkligen det och jobbar verkligen för det. I mitt yrke som ambulanssjuksköterska stöter jag allt för ofta på människor som inte mår bra och då menar jag inte bara fysiska problem. Allt för många känner psykisk ohälsa i vårt samhälle idag och det är inte kopplat till en speciell grupp, utan detta samhällsproblem finns inom alla grupper och åldrar. Detta måste vi hjälpas åt att arbeta för, ett bra liv – hela livet.

Vad längtar du efter personligen?
Vad jag längtar efter personligen är mer tid för sådant jag idag inte hinner. Det är dels att umgås mer med mina barn (det gör jag självklart, men jag önskar mer av det) Jag saknar sången och musiken och också önskar jag mer tid tillsammans med mina vänner. Mer tid helt enkelt!

Varför ska man kryssa dig i valet?
Man skall kryssa mig i valet om man tycker att frågor som handlar om barn, familj och äldre är viktiga frågor. Här driver jag på i frågor som handlar om trygga barngrupper, trygga unga och familjers möjlighet att själva få bestämma hur deras vardag skall se ut. Jag jobbar för att våra äldre själva skall få rätt att välja hur deras äldreomsorg skall se ut med allt ifrån boende till vad de skall få för mat. Sedan är jag en person som står upp för det jag tror på men kan också erkänna om jag gjort något fel. Jag är medveten om min ofullkomlighet så en uppmaning är att faktiskt prata med mig i frågor som berör dig, frågor som kan ge mig mer kunskap i mitt politiska arbete.

Varför ska man rösta den 14 september?
Att rösta innebär att vi faktiskt i vårt land har möjlighet att påverka, påverka vilka som skall styra vårt land och våra kommuner. Detta är inte en självklarhet för alla i vår värld och därför är valet på söndag en demokratisk rättighet men också en skyldighet och något som vi måste vara rädda om.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here