Dennis Jeryd - NeverForgetToVotePå söndag 25 maj är det dags för val till Europaparlamentet men du kan redan nu förtidsrösta, bl.a. på biblioteket i Gråbo. Idag måndagen den 19 maj, på förmiddagen, så är det nästan 15 % fler som har förtidsröstat jämfört med förra valet 2009. Jag hoppas att alla utnyttjar sin rösträtt och går och röstar.

Det förekommer flera olika uppgifter om hur mycket EU påverkar oss i kommunerna men långt över hälften av besluten som fattas i Lerums kommun har sitt ursprung i ett beslut i EU.

Lerums kommun är värd för ett internationellt studiebesök där 15 personer från 13 EU- länder besöker Lerums skolor denna vecka. Det är skolledare, beslutsfattare, forskare och lärare som ska studera hur Lerum använder IT i lärandet.

Förutom studiebesöken, kommer dagarna att fyllas av erfarenhetsutbyte, workshops, seminarier, diskussioner och deltagarnas egna presentationer från sina respektive länder och verksamheter.

Jag fick möjligheten att träffa dessa personer under en kort stund på måndag förmiddag och kan verkligen konstatera hur roligt det är att prata med människor från andra länder och hur mycket som förenar oss även om vi gör saker på olika sätt.

Om du har tid över så tycker jag att du ska titta på SSUs valfilm för EU valet som finns på neverforgettovote.com. Jag lovar att den inte innehåller någon Socialdemokratisk propaganda utan bara handlar om vikten att gå och rösta – om inte du går och röstar så tar någon annan din röst.

Med vänlig hälsning,
Dennis Jeryd
Oppositionsråd (S)

Mobil: 0727 – 42 79 98
dennis.jeryd@lerum.se
twitter.com/djeryd
facebook.com/djeryd

DELA
Föregående artikelFörst och främst förstå vad hon förstår
Nästa artikelVärldens finaste komplimang
Jag heter Dennis Jeryd och är Oppositionsråd för Socialdemokraterna i Lerums kommun. Jag är 48 år, utbildad civilingenjör i datateknik och uppväxt i Göteborg. Vi flyttade till Gråbo 1990 och bodde på Sniken fram till 2001 då vi byggde hus i Olstorp. Gift och har två barn som inte bor hemma längre. Innan jag blev politiker på heltid i oktober 2010 så var jag delägare i ett företag i databranschen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here