"Sans och balans i bouledebatten" skriver Iréne Johansson

Jag skulle vilja kommentera den livliga debatten om boule-bana och främlingsoro som uppstått i dagarna. Jag tror att mycket handlar om dålig information och kommunikation med de närmast berörda. Kom att tänka på vad som skedde med Bygdegården för några år sedan.

Jag arbetade där med musikverksamhet för barn i Kulturskolan en dag i veckan och fick ett mejl via vår vaktmästare från en tjänsteman i kommunen. Där stod: en matta kommer att placeras i stora salen och man får inte beträda den med skor! Ok, tänkte jag, mina elever tar alltid av sig skorna. Det är väl en brottarmatta och jag får väl rulla ihop den om den är i vägen. Jag visste att kampsportsföreningar disponerade salen på kvällstid.

Så plötsligt en dag är hela golvytan täckt av tunga, hårt sammanpressade mattor. Klart man blir överraskad! Pensionärerna, som hade gymnastik där en gång i veckan, fick svårt med balansen och var tvungna att söka sig en annan lokal. Stor irritation från många Gråbobor. Denna vrede drabbade först kampsportföreningarna, men vid ett mycket välbesökt kommundelsmöte stod det klart att det hade brustit i kommunens information till alla hyresgäster i Bygdegården. Ingen hade fått klart för sig vad detta innebar.

Samma sak nu. Informationen kommer sent och, såvitt jag förstår, inte direkt till dem som berörs närmast. Klart att folk blir upprörda! Kommunens politiker och tjänstemän måste bli bättre på kommunikation! Vilken verksamhet det är som tar platsen i anspråk där pensionärer ägnar sig åt boule spelar nog mindre roll. Det är väl känslan av att ens fritidsaktiviteter inte är viktiga. Man känner sig överkörd.

Jag skulle bli väldigt ledsen om Gråbo skulle bli förknippat med främlingsfientlighet. Det förtjänar vi inte. Det finns människor som utnyttjar situationen och sprider åsikter utan att uppge sina namn. Träd fram så kan vi diskutera.

Iréne Johansson

IreneJohansson200x200px

Foto på bouleklot: 5ball på SXC 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here