Earth Hour Gråbo 2014 - Fackeltåg

I Gråbo påbörjades i år en ny tradition i lördags med fackeltåg i samband med Earth Hour i lördags. Ett trettiotal Gråbobor samlades på Mjörnbotorget och tände facklor och tågade genom centrum och vidare på den nya gångvägen mot St Lundby kyrka. Det blev en samling på den högsta punkten där man kunde se ut över stora delar av Gråbo för att vänta in att klockan skulle bli halv nio.

 

Earth Hour Gråbo 2014 - Fackeltåg

Det var en god stämning, med många barn, ungdomar och vuxna som kom och var med. Prick 20:30 så släktes belysningen på gator, gångvägar och många kommunala byggnader. Vi stannade en stund för att uppleva stunden tillsammans och kände att detta vill vi göra om och utveckla till nästa år.

Hemfärden gick lite långsammare och vi fick lysa vägen för varandra och det var mysigt att se de hem vi gick förbi där stearinljusen lyste upp.

Earth Hour Gråbo 2014 - Fackeltåg

Foto: Johan Holst
Text: Mikael Tilly

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here