Återanvändning och Återvinning

Karin Lindblad Johansson, Lerums kommun

Karin Lindblad Johansson gav en kort bakgrund av vad det politiska uppdraget om att ”Forma ett ledande system för återvinning och återanvändning i Gråbo” innebär och varför vi tillsammans diskuterar avfallsfrågan i Gråbo.

Utmaningar och möjligheter med återanvändning

Lena Richard, Stiftelsen Ekocentrum Göteborg

Lena Richard, som är en av de mest rutinerade utbildarna vid Stiftelsen Ekocentrum i Göteborg, gav en bild av utmaningarna som finns för att forma, inte bara ett fungerande system för avfallshanteringen, utan ett ledande system för återvinning och återanvändning. Hon visade även vilka möjligheter som finns.

Kollaborativ ekonomi

Emma Öhrwall, föreningen Kollaborativ Ekonomi Göteborg

Emma Öhrwall, medgrundare till föreningen Kollaborativ Ekonomi Göteborg, visade med hjälp av goda exempel visa på ett nytt sätt att se på avfallsfrågan. Vad kollaborativ ekonomi och konsumtion är. Hur de hänger ihop med avfallsfrågan och hur dessa idéer går att tillämpa i Gråbo.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here