Cecilia Blidö är som bekant skribent på Gråbo.nu och även grundare av hjärteprojektet för Naturlig Mat i Skolan. I ett färskt TV-inslag intervjuas Cecilia kring skolmaten och de gällande kostråden för barn i skolan.

Debatten om lättmjölk och lättmargarin till barnen är stor fråga som engagerar många. Desto tystare är det om en annan tungt vägande faktor i hela skolmats-frågan, nämligen livsmedelsindustrins inblandning och påverkan på skollunchens innehåll. En del kostchefer förlitar sig dessutom på att leverantörerna som förser skolköken med råvaror även ska skapa recepten till skolluncherna. Kostchefernas branschförbund ”Kost & Näring” bygger broar mellan bland andra Livsmedelsverket, landets kostchefer och livsmedelsindustrin. Något som de inblandade parterna ser som fördelaktigt.

Livsmedelsverkets Eva Sundberg försvarar fettsnåla rekommendationer trots att det finns aktuella svenska rapporter och forskare som går åt ett helt annat håll.

Vill du veta mer?

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here